Nyomasztó a Microsoft üzletpolitikája az utóbbi években?
Egyrészt igen, az újságírók szeretik hetente háromszor lehozni, hogy "2025-ben lejár a Windows 10 támogatása, VILÁGVÉGE!!!", ezt nem a Microsoft csinálja.
Másrészt engem személy szerint nem annyira érint, 2017 óta nincs otthon Windows-os gépem, csak Linuxos. A családban persze van 3 Windows-os gép, de azok úgyis csereérettek már, az ősszel el is kezdem lecserélni mindent.
A munkahelyemen viszont van olyan 80 gép, amik nem felelnek meg a Windows követelményeinek. Én felvázoltam a vezetőségnek a lehetséges megoldásokat, most rajtuk a sor, hogy eldöntsék, mi legyen. Új gépeket úgysem fognak venni, úgyhogy valószínűleg azokon is bypassolt 11 fog futni.
Egyébként sok dolog egyáltalán nem sátántól való, és más rendszerekre is valamilyen szinten igaz.
"megszűnik a támogatása a W10-nek"
Előbb-utóbb minden rendszerre ez vár. Az mondjuk más kérdés, hogy más rendszereken jellemzően kevésbé "fájdalmas" egy-egy verzióváltás...
"nem futtattható a rendszer a régi PC-ken"
A hardverkövetelmények drasztikus növelése mindig is a MS jellemző szokása volt. Oké, most egy kicsit keményebben odacsaptak, de alapvetően ez nem újdonság részükről.
"elég volt ebből a félelem keltő propagandából"
Nincs itt semmilyen félelemkeltő propaganda. Egyszerűen közölték a tényeket. Az, hogy te ettől rettegsz, az már egyéni probléma.
Félreértés ne essék, gyűlölöm a Microsoftot, és rengeteg aljasság köthető hozzájuk, de mondjuk félelemkeltő propagandájuk pont nincs...
De mondom, tessék váltani, vagy minimum kipróbálni más rendszert is!
#9 "Ha emelkedtek is, annak általában oka volt."
Nyilván, oka mindennek van. Ennek történetesen az, hogy a Microsoftnál tojnak az otimalizációra.
"Ne mondd, hogy "a Linux" hardverkövetelményei nem növekedtek drasztikusan"
Pedig mondom.
Amikor egy 8 éves gépre simán felmegy a Linux Mint Victoria (és nem csak nyöszörög, hanem gördülékenyen megy), a Windows 11 meg azt mondja, hogy d*gjam fel magamnak a gépet, és a Win10 is úgy ment, mint egy rheumás csiga, akkor ne állítsuk azt, hogy a Windows erőforrásigénye indokoltan növekedett, meg azt se, hogy a Linux erőforrásigénye frasztikusan nőtt.
"Persze lehet jönni XFCE-vel, meg hasonlókkal, de gyanítom, azok funkcionalitása a Win 98-cal vetekszik."
Rosszul gyanítod, de ez van, amikor valaki úgy próbál vitázni, hogy lövése sincs a témáról.
"Én legalább 15 éve nem Linuxoztam"
Ergo a véleményed kb. olyan, mint amikor az apáca értekezik a szexről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!