Milyen a Windows hardveres videógyorsítása?
Eddig csak Linuxon foglalkoztam ezzel. Az itteni konfiguráció abból áll, hogyha a megfelelő API fel van telepítve akkor már kb azonnal elérhető is a gyorsító eszköz.
A legtöbb kezdőbarát disztrót meg tele is rakják az összes létező opcióval így az esetek nagy részében a rendszer már készen is áll a hardveres gyorsításra. Kb csak a lejátszó szoftvertől függ, hogy támogatja-e a dolgot meg, hogy engedélyezve van-e benne.
Viszont Windows-al ilyen téren nincs tapasztalatom.
Ott mennyire problémás a gyorsító eszköz működésre bírása?
Jobb ebben a Windows mint a Linux?
Nulla konfigurációval mennyi esélye van, hogy egy VLC vagy Google Chrome hardveres gyorsítást használ?
"Nulla konfigurációval mennyi esélye van, hogy egy VLC vagy Google Chrome hardveres gyorsítást használ?"
Amennyire jól megírták a programokat. Ezt azért említem meg, mert pl a Kdenlive teljesen jól működik Linux alatt, hardveres enkóder pöpec, míg a Windowsos változatból ez teljesen kimaradt.
A Chrome és VLC esetén a támogatott formátumoknál van hardveres videógyorsítás ( youtube VP9-cel és H265-tel ellenőriztem újra épp most ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!