Miért nem tudom elrejteni az IP-címem?
Gondoltál már arra, hogy minden kommunikáció esetén az IP címedre jön az adat? Ha el tudnád rejteni az IP címed ( amit a szolgáltatód oszt ki neked ) akkor mégis hogy a pékbe kapnád meg az adatot?
El akarod rejteni az IP címed? Csatlakozz le az internetről...
Teljesen elrejteni nem tudod az Internet-szolgáltatótól kapott publikus IP-címe(de)t, mivel a veled kommunikáló félnek (például egy webszervernek) tudnia kell, hogy hova küldje az általad igényelt tartalmat.
Elfedni VPN-szolgáltatással tudod, ami csak az Internet-szolgáltatótól kapott publikus IP-címe(de)t "fedi el", helyettesíti be a sajátjával, de
- nem szolgál antivírusként, nem szűri a kártevőket
- nem rejti el a böngésződ által küldött böngésző-ujjlenyomatokat, nem akadályozza meg a nyomkövető sütik használatát
- nem gondolkodik helyetted, nem szűri, hogy milyen tartalmakat osztasz meg, hova regisztrálsz, kikkel kommunikálsz
- nem "tartja a hátát" miattad, együtt kell működnie a hatóságokkal, ha bűncselekményt követnél el
"Nem tudok belépni egyik profilomba sem"
Mármint milyen profilodba?
"Tudakozó szerint feltörésről történt bejelentés"
Milyen tudakozó?
"Protonvpn-t próbáltam, azzal végképp ki vagyok tiltva"
A nagyobb VPN-szolgáltatások adott, statikus, publikus IP-címeken elérhető szervereken keresztül kommunikálnak, így azokat össze lehet gyűjteni és ki lehet tiltani az elérendő szolgáltatások által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!