Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem tudom elrejteni az...

Kicsiberni kérdése:

Miért nem tudom elrejteni az IP-címem?

Figyelt kérdés
Próbáltam már minden programot, de akkor is látszik az ip-címem. Mi ennek az oka?
máj. 9. 22:00
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Gondoltál már arra, hogy minden kommunikáció esetén az IP címedre jön az adat? Ha el tudnád rejteni az IP címed ( amit a szolgáltatód oszt ki neked ) akkor mégis hogy a pékbe kapnád meg az adatot?

El akarod rejteni az IP címed? Csatlakozz le az internetről...

máj. 9. 22:06
 2/23 anonim ***** válasza:

Teljesen elrejteni nem tudod az Internet-szolgáltatótól kapott publikus IP-címe(de)t, mivel a veled kommunikáló félnek (például egy webszervernek) tudnia kell, hogy hova küldje az általad igényelt tartalmat.

Elfedni VPN-szolgáltatással tudod, ami csak az Internet-szolgáltatótól kapott publikus IP-címe(de)t "fedi el", helyettesíti be a sajátjával, de

- nem szolgál antivírusként, nem szűri a kártevőket

- nem rejti el a böngésződ által küldött böngésző-ujjlenyomatokat, nem akadályozza meg a nyomkövető sütik használatát

- nem gondolkodik helyetted, nem szűri, hogy milyen tartalmakat osztasz meg, hova regisztrálsz, kikkel kommunikálsz

- nem "tartja a hátát" miattad, együtt kell működnie a hatóságokkal, ha bűncselekményt követnél el

máj. 9. 23:15
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Az internet szolgáltatódnál lemondod az előfizetésed. Ez az egyetlen biztos módszer hogy elrejtsd. :D
máj. 9. 23:54
 4/23 anonim ***** válasza:
Mert IP cím nélkül nem tudsz csatlakozni sehova se.
máj. 10. 04:36
 5/23 anonim ***** válasza:
Arra kíváncsi lennék miket telepítettél ami ezt ígérte.
máj. 10. 05:28
 6/23 anonim ***** válasza:
Nem vagyok nagy IT szakértő de egy jó tűzfal beàllìtàssal megoldható hogy ne nagyon làssanak ràd kìvülről.
máj. 10. 09:25
 7/23 A kérdező kommentje:
Nem tudok belépni egyik profilomba sem mert azt írja ki h IP-cím letiltásra került. Tudakozó szerint feltörésről történt bejelentés, de én nem tudok belépni tehát én biztos nem tettem. Protonvpn-t próbáltam, azzal végképp ki vagyok tiltva
máj. 10. 11:13
 8/23 A kérdező kommentje:
Tegnap innen is letiltottak, azt írták megszegtem a házirendet, pedig ugyanezt a kérdést tettem fel
máj. 10. 11:18
 9/23 anonim ***** válasza:

"Nem tudok belépni egyik profilomba sem"

Mármint milyen profilodba?

"Tudakozó szerint feltörésről történt bejelentés"

Milyen tudakozó?

"Protonvpn-t próbáltam, azzal végképp ki vagyok tiltva"

A nagyobb VPN-szolgáltatások adott, statikus, publikus IP-címeken elérhető szervereken keresztül kommunikálnak, így azokat össze lehet gyűjteni és ki lehet tiltani az elérendő szolgáltatások által.

máj. 10. 11:29
 10/23 A kérdező kommentje:
Jóformán egy forintot sem ér és nyugodtan hackelgethet aki akar. Nem vagyok nagy IT-s de azt azért a vak is látja, hogy előfizetek egy szolgáltatónál és nemhogy szabadon nem használhatom de még fizessek is plusz programokért hogy engem "megvédjen" szolgáltatót fogok váltani mert ez a telekom is egy kalap szar
máj. 10. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!