Létezik-e olyan helyben futtatható AI képgeneráló, ami megy Linuxon, és Radeon GPU-val is működik?
Sajna a Stable Diffusion csak NVIDIA-val megy elvileg... Nekem meg Radeon RX 560 (4GB-os) van, és Fedora 39-en futtatnám.
Van ilyen? Lehetőleg olyan kellene, amit én tudok betanítani olyan képekkel, amilyeneket szeretnék majd generálni vele.
Az nem baj, ha nagyon lassú, akár egész éjszaka is dolgozhat, csak működjön.
"Sajna a Stable Diffusion csak NVIDIA-val megy elvileg.."
Nem.
Megy pusztán CPU-val (nagyon lassú, és sok RAM-ot kér), AMD (ROCm könyvtár) és Intel GPU-val (OneAPI-n az IPEX XPU könyvtárral illetve OpenVINO-n keresztül) is, vagy Windowson DirectX-el (DirectML könyvtár) de még Apple Siliconon is.
A legjobban összeszedett ilyen összeállítás talán az Automatic1111 felületre
épített SD.Next:
Az RX 560 nem ROCm-kompatibilis (hivatalosan az AMD Radeon RX 7900 X(T)X-et támogatja Linux alatt: [link] ); a 4 GB VRAM kevés, ha esetleg Windows alatt DirectML-t használsz, ajánlatos megbarátkozni a --lowvram kapcsolóval (és kisebb modelleket használni).
Pusztán CPU-ból futtatáshoz a --use-cpu USE_CPU parancssori paramétert érdemes használni (és jó sok RAM-mal rendelkezni).
Én a következőkkel dolgozom:
RX 7900XTX
rocm 5.7
Arch Linux
Stable Diffusion WEBUI (A1111)
Képgenerálás nagyon jól megy. Trainelni viszont már nem nagyon tudok. Ahhoz eddig néztem, a trainelés igényli a CUDA jó magokat. Egyedül Textual Inverion-t (Embedding-et) tudok vele készíteni. Minden máshoz elvileg kéne a CUDA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!