Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ez szerintetek miért tették...

Ez szerintetek miért tették fizetössé?

Figyelt kérdés
A citromail.hu email fiokot fizetössé tették a felhasználoknak.Ebben mi a logika?Én kiléptem belöle.Nem a havidíj magassága miatt,azért mert díjkötelezettséget kér az oldal ami szerintem irreális.Más oldalon email fiókot nyítottam és nem kell külön fizetni érte és teszem hozzá népszerű oldalról van szó ami még jobb is mint a citromail.hu.Számomra találó az elnevezésük mert nekem nagyon savanyú lett a díjtételük miatt.Szerintetek mennyire esett vissza a népszerűségük és megérte nekik ezt csinálni?
ápr. 2. 08:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az oldalt eladták és az új tulajnak ez az üzleti modellje ami nyugaton még akár működhet is (itt a balkáni térségben abszolút nem, mert ha valami ingyen is beszerezhető akkor nem fognak érte fizetni). Benne lehet, hogy a régi tulajnak megérte kiszállni és most eladni amíg lát belőle pénzt, hiszen sosem volt egy komoly és megbízható felület. Sok oldal inkább tiltja a Freemail/Citromail fiókkal regisztrálást, mert nem mindig kézbesítik az üzeneteket.
ápr. 2. 08:17
 2/12 A kérdező kommentje:

1. Igazad lehet.Ezt nem tudtam,hogy tulajváltás ténye áll a dolog mögött.Én mindenesetre maradok a gmail.com oldalon.A gmail.hu-tól egy kicsit nagyon rázkodom mert mi van ha ő is díjazáshóz köti.

Köszönöm az épitőjellegű választ!

ápr. 2. 08:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

anyám is citromailes volt, átváltott gmail.hu-ra.

csak nem értem miért nem gmail.com-ot használja, az sokáig ingyenes lesz.

ápr. 2. 09:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Eztba gmail.hu-t én sem értem. Ott a rendes gmail.com, ami sose fog megszűnni, sose lesz fizetős, de csakazértis egy random másikat választanak. Aminolyan szempontból is szar választás, hogy ha valakinek megmondod a gmail.hu címed, gondolhatja hogy biztos rosszul mondtad, mert gmail.com-ot akartál. Sokáig nem is létezett gmail.hu.
ápr. 2. 12:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"A citromail.hu email fiokot fizetössé tették a felhasználoknak.Ebben mi a logika?"

Egy levelezési szolgáltatás fenntartása pénzbe kerül.

Pénzbe kerül a szerver, annak fenntartása - áram, bérelt vonali Internet, szerverhotel - a levelezési szolgáltatás üzemeltetése, a rendszergazdák/fejlesztők/esetleg ügyfélszolgálatosok díja.

Ezt a pénzt a citromail idáig hirdetésekből finanszírozta, viszont a big tech cégek (Meta, Google) előretörésével ez a bevételi forrás nem vált fenntarthatóvá, így a tulajdonos eladta egy olyan cégnek - a Fjordmailnek - aki pont az ilyen Internet-szolgáltatói illetve hirdetésből élő levelezési tárhelyek felvásárlásával és előfizetéses rendszerben történő fenntartásával foglalkozik.

"Szerintetek mennyire esett vissza a népszerűségük és megérte nekik ezt csinálni?"

Hogy visszaesett, lényegtelen. Eggyel kevesebb versenytárs.

ápr. 2. 12:07
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

"Sokáig nem is létezett gmail.hu."

Azért létezik a gmail.hu, mert még a gmail.com előtt beregisztrálták és nem tudta a Google megszerezni. Épp ez a régebbi, de a tévesztéses észrevétel jogos.

ápr. 2. 13:35
 7/12 anonim ***** válasza:
67%

WaybackMachine-on 2011 novemberi az első működő oldal, előtte csak http errort mentett. Nem tudom ez mennyire vehető készpénznek. A gmail.com 2004 áprilisban indult el. Ezek szerint 7 éve működött már a gmail.com mielőtt a hu elkezdett volna.

De konkrétan: gmail.hu domain 2004. április 17-én lett beregisztrálva, 16 nappal a Gmail.com indulása után. Szóval egyértelműen azért hozták létre, hogy félrevezessék azt aki com helyett hu-t ír. Erre építettek rá később egy mail klienst.

ápr. 2. 14:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A gmail.hu a gportál saját rendszerének része, innen a "G" betű (gmail.hu = gportal mail). Honnan tudta volna egy magyar szolgáltató hogy a regisztrációja után két héttel lép a Google? Ezek még csak nem is nyilvános információk, hiszen ha valaki előre bejelentené hogy milyen szolgáltatást indít (mielőtt a háttérben a rendszereket beállítja, a jogosultságokat beregisztrálja), akkor állandóan azzal kellene harcolni hogy mások lefoglalják előled a domain-t és jó drágán adják csak át.

Ebben az esetben semmilyen összeesküvés nincs, sem megtévesztés. A gportál gyorsabb volt a Google, és behúzta magának a domaint, amit azóta sem adott el.

ápr. 2. 15:08
 9/12 anonim ***** válasza:

"Honnan tudta volna egy magyar szolgáltató hogy a regisztrációja után két héttel lép a Google?"

Fordítva. 2004 április 1, Google kiadja a Gmail.com-ot (a domain egyébként 1995 óta be van regisztrálva). Ezután lépett ezek szerint a Gportal, 2004 április 17-én regisztrálják a domaint. És mint mondtam, 2011-ig csak HTTP error-t logolt a wayback machine. Jó kérdés hogy mikor indult el a levelezőszolgáltatásuk, de annak ismeretében hogy a gmail.com bárki számára elérhető elindulása után 2 héttel regisztrálták csak be magát a .hu domaint - ami után gondolom nem azonnal indult a szolgáltatás - nem kérdéses hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb. Egyértelműen a Google volt előbb, aztán a gmail.hu

ápr. 2. 15:22
 10/12 CspCsj ***** válasza:
75%

#9:

Attól, hogy 2004 áprilisban "kiadták" - a Gmail.com évekig még zárt, meghívásos alapú volt.

Személy szerint egy barátomtól kaptam 2006 februárban meghívót, de évekig alig használtam, mert akkor a Freemail.hu nekem bőven elég volt.

ápr. 2. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!