Ez szerintetek miért tették fizetössé?
1. Igazad lehet.Ezt nem tudtam,hogy tulajváltás ténye áll a dolog mögött.Én mindenesetre maradok a gmail.com oldalon.A gmail.hu-tól egy kicsit nagyon rázkodom mert mi van ha ő is díjazáshóz köti.
Köszönöm az épitőjellegű választ!
anyám is citromailes volt, átváltott gmail.hu-ra.
csak nem értem miért nem gmail.com-ot használja, az sokáig ingyenes lesz.
"A citromail.hu email fiokot fizetössé tették a felhasználoknak.Ebben mi a logika?"
Egy levelezési szolgáltatás fenntartása pénzbe kerül.
Pénzbe kerül a szerver, annak fenntartása - áram, bérelt vonali Internet, szerverhotel - a levelezési szolgáltatás üzemeltetése, a rendszergazdák/fejlesztők/esetleg ügyfélszolgálatosok díja.
Ezt a pénzt a citromail idáig hirdetésekből finanszírozta, viszont a big tech cégek (Meta, Google) előretörésével ez a bevételi forrás nem vált fenntarthatóvá, így a tulajdonos eladta egy olyan cégnek - a Fjordmailnek - aki pont az ilyen Internet-szolgáltatói illetve hirdetésből élő levelezési tárhelyek felvásárlásával és előfizetéses rendszerben történő fenntartásával foglalkozik.
"Szerintetek mennyire esett vissza a népszerűségük és megérte nekik ezt csinálni?"
Hogy visszaesett, lényegtelen. Eggyel kevesebb versenytárs.
"Sokáig nem is létezett gmail.hu."
Azért létezik a gmail.hu, mert még a gmail.com előtt beregisztrálták és nem tudta a Google megszerezni. Épp ez a régebbi, de a tévesztéses észrevétel jogos.
WaybackMachine-on 2011 novemberi az első működő oldal, előtte csak http errort mentett. Nem tudom ez mennyire vehető készpénznek. A gmail.com 2004 áprilisban indult el. Ezek szerint 7 éve működött már a gmail.com mielőtt a hu elkezdett volna.
De konkrétan: gmail.hu domain 2004. április 17-én lett beregisztrálva, 16 nappal a Gmail.com indulása után. Szóval egyértelműen azért hozták létre, hogy félrevezessék azt aki com helyett hu-t ír. Erre építettek rá később egy mail klienst.
A gmail.hu a gportál saját rendszerének része, innen a "G" betű (gmail.hu = gportal mail). Honnan tudta volna egy magyar szolgáltató hogy a regisztrációja után két héttel lép a Google? Ezek még csak nem is nyilvános információk, hiszen ha valaki előre bejelentené hogy milyen szolgáltatást indít (mielőtt a háttérben a rendszereket beállítja, a jogosultságokat beregisztrálja), akkor állandóan azzal kellene harcolni hogy mások lefoglalják előled a domain-t és jó drágán adják csak át.
Ebben az esetben semmilyen összeesküvés nincs, sem megtévesztés. A gportál gyorsabb volt a Google, és behúzta magának a domaint, amit azóta sem adott el.
"Honnan tudta volna egy magyar szolgáltató hogy a regisztrációja után két héttel lép a Google?"
Fordítva. 2004 április 1, Google kiadja a Gmail.com-ot (a domain egyébként 1995 óta be van regisztrálva). Ezután lépett ezek szerint a Gportal, 2004 április 17-én regisztrálják a domaint. És mint mondtam, 2011-ig csak HTTP error-t logolt a wayback machine. Jó kérdés hogy mikor indult el a levelezőszolgáltatásuk, de annak ismeretében hogy a gmail.com bárki számára elérhető elindulása után 2 héttel regisztrálták csak be magát a .hu domaint - ami után gondolom nem azonnal indult a szolgáltatás - nem kérdéses hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb. Egyértelműen a Google volt előbb, aztán a gmail.hu
#9:
Attól, hogy 2004 áprilisban "kiadták" - a Gmail.com évekig még zárt, meghívásos alapú volt.
Személy szerint egy barátomtól kaptam 2006 februárban meghívót, de évekig alig használtam, mert akkor a Freemail.hu nekem bőven elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!