Hogy lehetne az AVI filmeket egyforma hangerőre állítani?
A bajom az hogy az innen-onnal letöltött avi filmeknek nem egyforma a hangereje.Egy lemezen belül is zavaró hogy öt film öt különböző hangerőn szól.Van olyan progi amivel kiírás előtt ezt egységesíthetem ?
A zenéknél az mp3gain progival ez lehetséges.
Nem teljes válasz, de íme:
- Én nem tudok speciálisan ilyen céllal készült programról.
- A hangerő kérdése ugyanúgy problémás, mint MP3-nál, sőt talán még inkább, hiszen a maximum hangerő nem mérvadó (lehet egy sercegés is), de az átlag hangerő sem, hiszen vannak csendesebb és hangokban dúsabb filmek. Tehát csak szubjektív, emberi korrekciót tudok elképzelni.
- Mindazonáltal ki lehet venni az AVI-ból a hangsávot, és azon lehet korrigálni a hangerőt. Ehhez csak egy jobb videóvágó kell, meg egy hangszerkesztő (akár az mp3gain is megteszi).
Hárító vélemény:
- A film elején, film közben úgyis állítgatni fogod a hangerőt. Szerintem ez legyen a legnagyobb problémád. Szerintem az is ritka, hogy valaki két filmet néz meg együltében.
- Ha egy film több részletéről van szó, akkor azokat amúgy is érdemes azonos forrásból leszedni, ahol a hangerő elve azonos.
hy4
így van, vannak selejtes filmhangok, mert valaki béna volt, vagy a rippelő program elcseszett vmi normalizálás közben, ez megesik néha, nem jó, de megesik...szedtem már le olyan filmet, h csak az egyik sáv szólt a stereo sávból és az is tök halkan, h alig hallottam... ezt mondjuk nem lehetett megmenteni.
Amire te gondolsz az tényelg szubjektív dolog, és lehet, h "sérül" a film értéke is, ha te leveszed a hangerőt akkor lehet, h egy halkabb résznél sz@rt se fogsz hallani belőle... erre van a távirányító.
Ha mégis lusta vagy akkor Virtualedub-al kimented a hangsávot, és utána Audacity-vel lehalkítod azt a részt ami szted túl hangos, kimeted a hangot, virtualdubbal visszarakod a külső hangot és kész is...az automata progikat nem ajánlom, mert tényleg lehet, h túlzásba esnek néha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!