Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért titkosította le a...

Miért titkosította le a köteteket?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom az agyam eldobom! Tiszta ideg vagyok. Az a helyzet, hogy volt egy 512GB ssd, amely a régi laptopomból megmaradt. Hónapokig nem tudtam használni, aztán a napokban vettem egy axagon usb cracket. Az ssd dualbootban volt fenn egy linux mint, meg egy win10. A particiók titkosítatlan formában voltak rajta! Gondoltam most, hogy végre hozzáférek a cuccaimhoz átklónozom a tartalmát egy külső 1tb merevlemezre.

Live linux pendrive-al bootoltam, és a dd-vel szépen átklónoztam az ssd-t ami a crack-ban volt a külső merevlemzre. Ezután a fennmaradó szabad helyre tettem egy backup particiót. Miután végeztem, látom hogy a windowsos particiókat bitlockerrel betitkosította! Erre senki az ég világon nem kérte meg a rendszert. A fennmaradó 488GB-t is, ami a külső hdd-n van betitkosította bitlockerrel. Nem is értem miért, vagy hogy hogy csinálta, ki adott rá neki engedélyt. Hogyan szedjem le róla a titkosítást? Merthogy semmilyen jelszót nem fogad el, és igazából nem is én raktam rá.

[link]

#titkosítás, bitlocker
jan. 5. 06:21
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Turn Off Device Encryption (és várd meg amíg végez mielőtt kikapcsolod)

Ez nem bitlocker volt.

jan. 5. 19:13
 22/22 anonim ***** válasza:
Hát ez érdekes, én még ilyennel nem találkoztam. A lényeg hogy most akkor jó.
jan. 5. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!