Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Legutóbb 20 éve használtam...

Legutóbb 20 éve használtam Windowst, mit érdemes tudni egy Windows 11-ről ahhoz képest?

Figyelt kérdés
Az Edge böngésző az alap, ezt érdemes megtartani valami miatt, vagy érdemes valami mást használni? Widgetekből a sok hírt hogyan lehet letiltani? Mi az az S mód (Home verzióban)? Távoli asztal alkalmazás nem elérhető a Home verzióban azt írja, de akkor miért van felsorolva a Rendszer-nél. Nem lehet kivenni azokat innen, amiket nem is tud?

jan. 4. 14:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"most nekik lett egy új laptop, amin Windows van"

Ez javítható hiba.

jan. 4. 18:22
 12/18 anonim ***** válasza:

"És ebben a Windows 11-ben van beépített levelezőrendszer"

Van beépített levelező, de harmatgyenge.

"Vagy érdemes valamit telepíteni a beépített helyett?"

Igen, Thunderbird javasolható.

"Ha esetleg rárakok párhuzamosan egy LinuxMint-et is, tehát két oprendszer, akkor megoldható, hogy a leveleket ugyanoda mentse mindkét rendszer, és minkét rendszerből elérhető legyen?"

Megoldható, méghozzá úgy, hogy egy NTFS partícióra mented és Linuxon is azt adod meg. De ettől sokkal egyszerűbb, ha POP3 helyett IMAP protokollon használod és akkor mindkét rendszerre le tudja tölteni a leveleket.

Ettől még jobb megoldás, ha a webes levelezőrendszert használják. Amúgy sem értem, miért használna 2024-ben bárki is külön levelezőprogramot, mikor a Gmail webes felülete tökéletes.

Azt viszont továbbra sem értem, hogy ha eddig jól elvoltak Linuxon, akkor miért nem pakolod át nekik az eddig megszokott rendszerüket és miért erőlteted a Windowst...

jan. 4. 19:26
 13/18 anonim ***** válasza:

"Ettől még jobb megoldás, ha a webes levelezőrendszert használják. Amúgy sem értem, miért használna 2024-ben bárki is külön levelezőprogramot, mikor a Gmail webes felülete tökéletes."

Ugyan nem gmail, hanem online outook, de pl. a képek beillesztése üzenettörzsbe körülményes (behúzod, majd ki kell választanod, hogy tegye át a szövegtörzsbe, ha jól emlékszem az adott pozícióból áthúzni se lehet, vs thunderbirdben behúzod, ahova akarod), keresője gyorsabb, szól, ha jön üzenet, stb.

jan. 4. 20:28
 14/18 A kérdező kommentje:

"2024-ben bárki is külön levelezőprogramot, mikor a Gmail webes felülete tökéletes"

mert meg van telve rég

jan. 5. 02:10
 15/18 anonim ***** válasza:

"Amúgy sem értem, miért használna 2024-ben bárki is külön levelezőprogramot, mikor a Gmail webes felülete tökéletes."

Nem mindenki Gmailt használ, egyébként messze nem tökéletes az sem.

Ha megtelt a fiók, azon nem fog segíteni az sem, ha levelezőprogramot használsz. Törölgetni kell a Google Fotókból, Drive-ról azt, amire nincs szükség.

jan. 5. 07:02
 16/18 anonim ***** válasza:

"mert meg van telve rég"

Mi van megtelve?

jan. 5. 11:17
 17/18 A kérdező kommentje:

"Ha megtelt a fiók, azon nem fog segíteni az sem, ha levelezőprogramot használsz. Törölgetni kell a Google Fotókból, Drive-ról azt, amire nincs szükség."

Mi van? Miért ne segítene? A gépre letöltöm az elmúlt 20 évet, és innentől minden a gépre mentődik, a weben meg mondjuk csak az elmúlt év van, vagy onnan eleve törlöm. Nem is értem mire gondolsz.

jan. 6. 17:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha letöltöd a gépre a leveleket úgy, hogy a szerveren nem maradnak fent, akkor egyrészt nem tudod a másik rendszerben szinkronizálni őket, másrészt ha adatvesztés van a gépeden és nincs backupod, akkor elveszett 20 éve levelezése, harmadrészt máshonnan bejelentkezve nem fogod elérni a leveleidet.

jan. 6. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!