Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Legutóbb 20 éve használtam...

Legutóbb 20 éve használtam Windowst, mit érdemes tudni egy Windows 11-ről ahhoz képest?

Figyelt kérdés
Az Edge böngésző az alap, ezt érdemes megtartani valami miatt, vagy érdemes valami mást használni? Widgetekből a sok hírt hogyan lehet letiltani? Mi az az S mód (Home verzióban)? Távoli asztal alkalmazás nem elérhető a Home verzióban azt írja, de akkor miért van felsorolva a Rendszer-nél. Nem lehet kivenni azokat innen, amiket nem is tud?

2024. jan. 4. 14:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Merhogy Linuxot használtál vagy mac-et?
2024. jan. 4. 14:25
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
2024. jan. 4. 14:50
 3/18 A kérdező kommentje:
Én Mac-et, szüleimnek LinuxMint, és most nekik lett egy új laptop, amin Windows van.
2024. jan. 4. 14:54
 4/18 anonim ***** válasza:
17%

Ha 20 éve használtál Windowst, az max az XP lehetett. Na ahhoz képest eléggé más a Win11 és sajnos sok tekintetben rosszabb.

- Az Edge egy kupac kaki, jobb helyette a Chrome.

- A Home verzióra nem tudsz remote desktoppal kapcsolódni, de ott van pl a TeamViewer

- Ha eddig Linuxot vagy Mac-et használtál, maradj is ott, mert a Windows mindkettőköz képest vacak.

2024. jan. 4. 15:00
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
#3 Ha eddig elvoltak Linuxon, akkor tegyél fel nekik az új laptopra is egy Mintet, mert garantált, hogy rövid úton szétbarmolják és mehetsz helyre tenni.
2024. jan. 4. 15:01
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Az Edge nem fertőző, nyugodtan ki lehet próbálni, szerintem a Chrome semmivel nem jobb, inkább más. Valami ebben van, valami abban. https://www.youtube.com/channel/UCIGx7oT8p6-jUpOfg98yelA

A widgeteket le lehet tiltani a Gépházban.

Egyes notebookokat S módú Windows-zal árulnak, ez kikapcsolható, csak annyit jelent, hogy nem telepíthetsz bárhonnan, csak az Áruházból.

A távoli asztal használható, csak más gépről nem tudod elérni így a sajátod, ha nem Pro vagy magasabb verziód van.

"Nem lehet kivenni azokat innen, amiket nem is tud?" Ezt nem értem.

2024. jan. 4. 16:39
 7/18 A kérdező kommentje:
És ebben a Windows 11-ben van beépített levelezőrendszer, amire letölthetik a leveleiket? Vagy érdemes valamit telepíteni a beépített helyett? Ha esetleg rárakok párhuzamosan egy LinuxMint-et is, tehát két oprendszer, akkor megoldható, hogy a leveleket ugyanoda mentse mindkét rendszer, és minkét rendszerből elérhető legyen?
2024. jan. 4. 16:56
 8/18 anonim ***** válasza:
Újabban van "új" Outlook, de én nem vagyok vele megelégedve. Elképzelhető, hogy többplatformos levelezőrendszerrel megoldható.
2024. jan. 4. 17:13
 9/18 anonim ***** válasza:

7

Thunderbirddel valószínűleg megoldható.

A linux partíciója nem lesz ehhez jó, mert a windows nem ismeri az ext4-et.A windows partíciója jó lehet, de ehhez ki kell kapcsolni a gyors bootot windowsban, különben a linux readonly fogja mountolni. Ha esetleg csinálsz egy megfelelő méretű 3. partíciót, az lehet, hogy a legtisztább megoldás.

Annak viszont mennie kell, hogy van egy windows meg külön egy linux thunderbird, és mind a kettő saját helyre dolgozik. Ennek ugye a hátránya, hogy windows és linux alatt is meg lesznek a levelek, lementve (de lehet előny is, mert kisebb eséllyel tűnnek el, ha valami gáz lenne az egyik oprendszerrel)

Viszont nem csináltam még ilyet, szóval simán lehet, hogy tévedek.

2024. jan. 4. 17:40
 10/18 anonim ***** válasza:

Van levelező a Windows-ban.

A közös levelezést úgy tudod megoldani, hogy mindkét rendszeren IMAP protokollt használsz a levelek eléréséhez. Jó, ha mindkét rendszeren ugyanaz a levelezőprogram, de ez nem feltétel. A már említett Thunderbird tökéletesen alkalmas erre a feladatra, én is így használom vegyes Windows/Linux környezetben.

De ha az adott levelezőfiókhoz van webes felület, akkor azt is lehet használni.

2024. jan. 4. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!