Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért mondják, hogy linuxon...

Miért mondják, hogy linuxon nem lehet játszani?

Figyelt kérdés

Sokszor felmerül itt a fórumban, hogy linuxon nem lehet játszani.

[link]

Több mint 10 000 játék elfut a linuxon a GTA 5 től kezdve az Elden Ring-ig.

Nem értem miért mondják, hogy a linux nem játékra való.

2023. dec. 17. 15:06
1 2 3 4 5 6
 41/51 Thunderfairy ***** válasza:
100%

39-es.

Láttod hogy mennyire nem ismeritek a Linux-ot??? A GRUB a Linux rendszer betöltője. Az inditja el a rendszert a gép bekapcsolásakkor. Tehát ha az tönkremenne egy windows frissités után, akkor nem jellene meg a rendszer választó lehetőség a gép bekapcsolásakkor, hanem csak a windows tudna elindulni. Tehát lehetne helyreállitani a dolgokat.

2023. dec. 19. 14:01
 42/51 anonim ***** válasza:
0%
39: "Láttod hogy mennyire nem ismeritek a Linux-ot???" - Drága barátom, nem mondtál újat. Tudom, hogy nem ismerem a Linuxot, nem is akarom, csupán kérdeztem, hogy te mint okos, és otthon lévő a témában, segíts nekem, mint földi haladónak. Ezer köszönet neked ezért, remélem, ma is csudiszép délutánod lesz!
2023. dec. 19. 14:07
 43/51 Thunderfairy ***** válasza:
100%

42-es.

Akkor létszives ne szidjátok a Linux-ot hogy milyen szar. Szerintetek legalább is.

A kérdésre is válaszolva. Mert azt se tudják milyen a Linux. De egyeseknek még windows-t se adnék nemhogy Linux-ot.

Csak a Linux a jó rendszer.

2023. dec. 19. 14:44
 44/51 A kérdező kommentje:

43, Ennyi, a linux az egy rendszer. A windows az egy tömegcikk. Olyan mint a Mcdonalds. A Linux meg egy kézműves hamburger. Ennyit erről.

Windows = McDonalds

Linux = Kézműves hamburger

Ráadásul a windows mi jogon barmol bele a GRUB konfigba? Ráborítanám az asztalt aki ezt beleprogramozta a windowsba.

Ezek a windows fejlesztők azt hiszik, csak a windows létezik? Dual boot nem?

2023. dec. 19. 15:46
 45/51 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Tudod kérdező a dualboot-nál a 2 rendszer betőltő egy partición van akkor egy windows frissités tönkre teheti a Linux-ét. Ilyenkor meg lehet Live módba inditani a Linux-ot és parancssorozgatni egy kicsit. Sajnos csak egy Linux felhasználó van tisztába azzal hogy milyen jó a Linux.
2023. dec. 19. 15:58
 46/51 anonim ***** válasza:
0%

44: Nem értem, miért vagy kiakadva. Inkább örülj, hogy parancssorozgathatsz egy kicsit, így nem jössz ki a gyakorlatból. Linuxnál ez amúgy is fontos, legalább gyakorolsz, és nem felejted el.

Amúgy használj csak Linuxot, akkor nem lesz ilyen problémád. Nem is értem, minek van Dual-boot-tal Windows a gépeden, amikor a Linux mindenre IS jó.

2023. dec. 19. 16:10
 47/51 A kérdező kommentje:

45, Tudom mi az a dualboot. De azt nem értem a windows hogy jön ehhez hogy szétbarmolja a rendszeremet. Nekem ilyet csinálna olyan formatot kapna a windows hogy többet nem kell jönnie a gépem közelébe. Még a microsoft.com elérést is bannolnám a rendszeremről.

Szerencsére nincs dual bootom, mert nem hozom kellemetlen helyzetbe a linuxomat, hogy ilyen rendszereket el kelljen viselni egy HDD-n.

2023. dec. 19. 16:19
 48/51 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Nincs dualboot-om. Csak egy Linux Mint van a gépemen Cinnamon felülettel. Ha visszamennék windows-ra az nézne ki úgy hogy Linux is megmaradna a gépemen ilyen formába. Kicsit félre érthető voltam, elnézést.
2023. dec. 19. 17:10
 49/51 anonim ***** válasza:
75%

47: Szerintem kicsit túlreagálod. Szerencsére a gépeden nincs és nem is lesz Windows, így ez a probléma téged nem érint.

48: Semmi gond, azt hittem, gyakorlati a kérdés.

2023. dec. 19. 18:34
 50/51 anonim ***** válasza:
82%
Amúgy egy tipp: használj 2 meghajtót (csóróbbak 2 partíciót, nekem is van, szóval "NÓ OFFENZ"), akkor nem bántja egymást a 2 rendszer, BIOS Quick Boot-ból választhatsz, melyik meghajtóról induljon a gép.
2023. dec. 19. 18:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!