Miért mondják, hogy linuxon nem lehet játszani?
Sokszor felmerül itt a fórumban, hogy linuxon nem lehet játszani.
Több mint 10 000 játék elfut a linuxon a GTA 5 től kezdve az Elden Ring-ig.
Nem értem miért mondják, hogy a linux nem játékra való.
9
Igen, neglepően sok vn natívan linuxra, azt hittem kevesebb lesz. Kérdés, hogy a windows only-ból mennyi fut proton alatt, az ebben nincs benne.
Lehet játszani linux alatt, van olyan játék, amiben több FPS van alatta, mint windows alatt, annak ellenére, hogy csak windowsra van (azt hiszem a cyberpunk is ilyen). Régen sok probléma volt vele, nem sok minden működött, de ma már nagyon sok játék megy alatta.
Egy nagy probléma van már csak: az anticheat. Ha a fejlesztő nem engedélyezi a linuxot, akkor az anticheat letiltja a futást. Egyébként itt jegyezném meg, hogy a steam decken linux fut.
De ez a kérdés pont annyira provokatív, troll kérdés, mint mostanában a többi linuxos kérdés. Mi lenne, ha nem trolkodnánk szét az oldalt?
13
Csak hogy nem az volt a kérdés, hogy jó választás-e, hanem az, hogy lehet-e.
15
Sok játék megy linuxon, nézd meg, hogy mennyire steam deck verified. Azok mind mennek linuxon.
17
Rendben, az a sokkal több játék közül is esélyes, hogy mennek még. Ha protondb-n sincs bejegyzés róla, akkor lottó, hogy megy-e egy adott játék, vagy sem. Minél híresebb, annál esélyesebb, hogy van erről infó.
18
Igen. Nekem egyszer be kell állítani, hogy futtassa a nem natív játékokat protonnal (ez pár kattintás volt, steam decken, meg valószínűleg más, gaming orientáltabb disztrókonn még ennyit se kell). Ami nem verified, az is mehet, legfejjebb mókolni kell kicsit, lásd protondb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!