Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Audio CD-ről mentettem mp3-ba....

Audio CD-ről mentettem mp3-ba. Több mappát kaptam, azon belül elszórva a számok mp3-ban. Mi lehetett a gond az audio CD-nél?

Figyelt kérdés

Egy balettos ismerősömé, ő írta ki audio cd-nek anno, nem nagyon ért hozzá (én sem annyira). Ilyent sosem láttam. A sajátgép és TC. .cda-kat mutat sávonként, de a mentés egy mappa katyvasz.

Mit írhatott ki rosszul, mert csak erre tudok következtetni? Néró, freeac is így mentett.

2023. dec. 14. 21:44
1 2
 1/11 Dongaben ***** válasza:
100%
Eredeti audio (WAW) formátum MP3-ba kódolásához kellene valamilyen program. Ezzel elkészíted az MP3-as fájlokat a saját merevlemezedre/SSD-re mentve. Innen tudod normálisan kiírni CD-re. ( Emlékeim szerint a NERO-ban is van ilyen lehetőség, hogy nem közvetlenül írod ki.) De rég nem használtam...
2023. dec. 14. 22:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

#1: A kérdezőnek nem az a problémája, hogy a grabbelt/rippelt sávokat nem tudja mp3-ba alakítani (azt a programok eleve tudják), vagy hogy nem tudja normálisan kiírni CD-re, hanem hogy az audio CD grabbelése/rippelése folyamán a végeredmény mappákba szétszórva jelenik meg.

Kérdező: a free:ac beállításaiban (Beállítások/Általános beállítások menüpont/Output files listaelem) a fájlnevek (Output filenames/fájlnév minta lenyíló lista) alapértelmezetten:

<albumartist> - <album>\<track> - <artist> - <title>

formátumú, tehát ha a sávok különböző albumokról származnak, akkor különböző mappák jönnek létre. Ha a listát lenyitod, többféle fájlnév-forma közül választhatsz.

2023. dec. 14. 22:56
 3/11 CspCsj ***** válasza:
100%

Milyen programot használtál?

Egyébként Google gyorskeresésre:

[link]

[link]

[link]

stb.

2023. dec. 14. 23:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

#3: olvasd el figyelmesen a topiknyitó kérdést, a kérdező írja:

"Néró, freeac is így mentett."

a free:ac esetén leírtam a lehetséges okot és az egyik megoldást.

2023. dec. 14. 23:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ott a win beépített MediaPlayer-e. Simán legrebbeli MP3-ba amilyenre beállítod (akár flac-ra is). Még át is nevezgeti őket online adatbázis alapján.
2023. dec. 15. 00:30
 6/11 anonim ***** válasza:
28%
Egen. És akkor fognál egy Ubuntut vagy más modern disztrót, az meg szépen mutatná külön mp3, ogg és flac formátumban a sávokat és te dönthetnéd el, melyiket mented le, nem kell kölön grabber program hozzá és nem is csak a .cda fileokat mutatja, mint a Windows.
2023. dec. 15. 09:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi.
2023. dec. 15. 09:44
 8/11 A kérdező kommentje:
Mindenkire nyomtam +-t, de a 2. választ tartom jobbra.
2023. dec. 15. 09:45
 9/11 A kérdező kommentje:

#6: Ubuntu

És audio cd esetén, ahol .cda-t mutat, hogyan rippelsz? Mert a cda, csak info fájl, mind egyforma méretű.

2023. dec. 15. 17:50
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 Ha menne a szövegértés, akkor rájöttél volna, hogy a Linux nem csak .cda-kat mutat az autdio CD-n, hanem ahogy írtam, ott van mp3 vagy flac formában is, csak le kell másolnod, nem kell külön grabber program.
2023. dec. 16. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!