Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Audio CD írása után miért...

Audio CD írása után miért szaggat 1-2 zeneszám?

Figyelt kérdés

Van egy pár FLAC formátumban levő fájlom, ami gépen (win10 VLC/média player) nem akadozik, viszont amint kiíróm lemezre, néhány szám elkezd ugrálni (néha előre teker, kihagy részeket).

Próbáltam több író szoftverrel is (Nero, PowerISO), de sajnos ugyanez történik - igaz, nem ugyanazzal a fájlokkal próbálom.

Szerintetek szoftver hiba, esetleg a lemezek nem jók (pl. van köztük pár hibás lemez), vagy a fájl lehet a bűnös? Arra is gondoltam, hogy lehet, nem közvetlen flac-ben kellene próbálni, hanem mondjuk egy másik veszteségmentes tömörítéssel próbálkozni (wav).

2021. márc. 23. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha audioként írod fel, akkor mindegy hogy flac volt-e vagy wav, egyféle szabványszerinti lesz.

Vagy a lemezek hibásak, vagy lehet hogy az írófej romlott el.

A szoftverekben (neroban is) van olyan, hogy írás után ellenőrizze. Ezt próbáld ki, ha tudod, kíváncsi vagyok, van-e hiba.

Illetve azt nézd meg, mekkora írási sebesség van beállítva a programban, az ne legyen a maximumon.

2021. márc. 23. 22:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors és segítőkész választ. Hétvégén lesz lehetőségem és tesztelem is.
2021. márc. 23. 22:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Az audio cd t 4x gyorsasággal írd ki és a meglevő zene fájlokat

convertálni MP3 256kbps ba

én ezzel szoktam Easy CD-DA Extractor

2021. márc. 24. 00:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez is jó [link]
2021. márc. 24. 00:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm a választ. MP3-ba nem szeretném konvertálni, mert tömöríteni fogja a fájlt és így csökkeni fog a bitráta, azaz romlani fog a minőség.
2021. márc. 24. 09:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Kis sebességgel kel, írni, és amíg ír ne használd a gépet. Azt is megpróbálhatod, hogy flac-ból wav-ba alakítod, és a wav fájlokból írod meg az audio cd-t.
2021. márc. 24. 15:47
 7/7 A kérdező kommentje:
#1 Milyen írási sebességet ajánlasz? 4x = 706KB/s, 8x = 1411KB/s, ..., 48x = 8468KB/s lehetőségek vannak. Egyébként 32x-esnél 2 sebesség is van (5645 és 5646).
2021. márc. 27. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!