Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a véleményetek a Gentoo...

Mi a véleményetek a Gentoo Linux-ról?

Figyelt kérdés

2023. dec. 9. 15:45
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
79%

A kedvenc disztróm. Miután egy csomót végigpróbáltam, a Gentoo-n tudtam a legjobban úgy beállítani a rendszert, ahogy én szeretem. Rolling Release, mint az Arch, de nem annyira Bleeding Edge. Egyetlen hátránya, hogy sokáig tart, amíg forrásból lefordít mindent, de az se durva, ha mondjuk lefekvés előtt indítod el a frissítéseket.

Sokan mondják, hogy nehéz feltelepíteni, pedig szerintem a wiki-je, főleg a Gentoo Handbook, amiben a telepítés folyamata is benne van, sokkal részletesebb, mint az Arch-é. Az Arch készítőinek és a közösségnek is van egy ilyen mentalitása, hogy hogyha megkérdezel valamit, hogy hogyan kell megcsinálni, akkor nem hajlandóak segíteni, hanem valamilyen leírásra irányítanak, még akkor is, ha az nem a helyzetnek megfelelő dolgot ír le. A Gentoo közösségben sokkal jobb arcok vannak.

Most is egy Gentoo desktopról írok, XFCE felület alól.

2023. dec. 9. 15:50
 2/22 anonim ***** válasza:
93%
Annyi, hogy bár kipróbáltam és használtam az elmúlt húsz évben sok disztrót Ubuntu-tól Arch-ig, de annyi időt és energiát soha nem volt kedvem belefektetni, mint amennyi a Gentoo-hoz kellett volna. Szóval kerülöm.
2023. dec. 9. 16:05
 3/22 anonim ***** válasza:
90%
Szép és jó, de nekem nem jött be. Habár a rendszer, amit összeraktam, nagyon jól működött, de ha nekem hirtelen kell valami új szoftver, akkor az azonnal kell, nincs időm fordításra, így visszamentem Archra.
2023. dec. 9. 16:15
 4/22 anonim ***** válasza:
Jókat mondanak róla, de még nem próbáltam.
2023. dec. 9. 16:17
 5/22 gentoojedi ***** válasza:

"de annyi időt és energiát soha nem volt kedvem belefektetni, mint amennyi a Gentoo-hoz kellett volna. Szóval kerülöm."

Nem sokkal bonyolultabb telepíteni, mint egy Archot.

A fordítási idő meg attól függ mennyire bonyolítotd túl a rendszert és a géped teljesítményétől.

Egy aránylag új i3-as gép vagy egy 6-7 éves i7-es gépen elég gyorsan meg van a fordítás és a frissítés sem para.

Frissíteni meg lehet, amikor nem vagy jelen. PL elmész reggel dolgozni és előtte elindítod és beállítod, hogy a frissítés végeztével kapcsoljon ki. Vagy ha a gép nem a hálószobában van, akkor este lefekvéskor, vagy amikor már biztosan tudod, hogy nem kell.

2023. dec. 10. 01:17
 6/22 gentoojedi ***** válasza:
40%

"Jókat mondanak róla, de még nem próbáltam."

Gentoo-t nem azért kell használni, mert jobb valamelyik disztrónál, hanem ha valami olyasmit akarsz a linuxtól, amit a divatdisztrókon nem lehet.

2023. dec. 10. 01:19
 7/22 anonim ***** válasza:
67%
LinuxMint vagy OpenSUSE szerintem általános célra jobb. Amúgy a Gentoo rolling disztró, ami azt jelenti, hogy szinte minden bekapcsoláskor frissíthetsz. Kell ez neked?
2023. dec. 10. 16:57
 8/22 Tom Benko ***** válasza:
A következő gépemen az lesz. Elég konzervatív vagyok, a működő rendszereket nem szívesen cserélgetem, de amikor alkalom adódik rá, szívesen próbálok valami újat.
2023. dec. 10. 17:10
 9/22 gentoojedi ***** válasza:
Mit nem ad meg Neked az Arch, hogy váltani akarsz?
2023. dec. 11. 00:13
 10/22 Thunderfairy ***** válasza:
Én ezeket a nehéz disztrokat, Arch és Gentoo, egyenlőre nagyívbe kerülőm. Ha te ott érzed a tudásod hogy használd valamelyiket akkor virtualbox-ba probáld ki hogy tetszik e.
2023. dec. 11. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!