Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen területek vannak a...

Milyen területek vannak a számítástechnikában, amiről elsőre egy nyílt forráskódú szoftver jut az ember eszébe?

Figyelt kérdés

Vannak szoftver sztereotípiák, de az általam ismertek mind zártak. Itt vannak ezek a szoftver sztereotípiák:

Böngésző: Google Chrome

Irodai szoftvercsomag: Microsoft Office

Képszerkesztő: Adobe Photoshop

Videószerkesztő: Adobe Premiere Pro

Zene készítő (DAW): FL Studio

Fejlesztőkörnyezet (IDE): Visual Studio Code

Chat program: Facebook Messenger

Természetesen a fent felsoroltakra is vannak nyílt alternatívák, de alapesetben a legtöbb embernek ezek jutnak az eszébe, ha megemlítesz egy adott célra való szoftvert a köznevén. Engem most kifejezetten olyan területek érdekelnének, amikről elsőre egy nyílt forráskódú szoftver jut az emberek eszébe. Egyetlen ilyen jut hirtelen az eszembe, az élő adásokhoz használt OBS Studio, szerintem kb mindenki ezt használja, ez jut az eszébe elsőre. Milyen ilyenek vannak még? Fontos, hogy kifejezetten valamilyen célra, felhasználási területre való szoftverre gondolok, tehát az ilyen Linux meg ilyenek nem ér, mivel az gyakorlatilag bármire használható, nem célszoftver.

2023. dec. 7. 19:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

VsCode mondjuk pont nyílt forrású, de mindegy.

Egyébként nekem pl az alábbiak jutnak eszembe:

Videólejátszó: VLC

Képszerkesztő: Krita

Hangszerkesztő: Audacity

Levelező: Thunderbird

Mind nyílt forrású.

2023. dec. 8. 10:50
 12/12 Alex Fly ***** válasza:
Mozilla, GIMP...
2023. dec. 8. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!