Milyen videóvágót ajánlotok régebbi gépre? (Win7 laptop)
3. Generációs 4+4 magos i7 proci
12 GByte Ram (1600 MHz)
250 GByte ssd (100+150 GByteos partíciók)
Elméletben meg tudok vágni egy olyan 45 perces videót ezen aminek a nyers adattartalma 140 Gbyte külső lemezen, vagy a program azt fogja mondani hogy hagyjámá?!
Ingyenes és fizetős javaslatok is jöhetnek, nem akarok semmi csicsát.
Ha az anyag nem H264 akkor nem kimondottan jók a kilátásaid. A forrásból tudsz proxyt konvertálni ( itt már kb elolvad a laptop), ezeket meg tudod vágni és ha eddig eljutottál akkor jó eséllyel ki tudod exportálni H264-ben az anyagot. A legkritikusabb az a RAM hiánya, abból legalább 32GB kellene, e nélkül szenvedés lesz.
Ha nem lesznek benne animációk,effektek,color grade akkor szerintem jó eséllyel meg lehet csinálni ezen a laptopon is, de garantáltan megszülsz a végére :D
A fizikai dolgokon túl: a Win7-et passzolom, amúgy Premiere Pro ( bár ehhez Win10 kellene ).
Ezt a kettőt jasználom
1. Avidemux
2. Wondershare filmora.
Az Avidemux azért szeretem, mert a forrást minőségén nem változtat, így nagyon gyorsan elmenti a videót. Néha elfordításra (90 fok) szoktam használni, de akkor már nem tudja a forrást használni elmentésnél, csak a vágásnál p a PH videók elején lévő idegesítő és unalmas intrót szoktam kivágni.
Wondershare filmora arra haszálom, hogy a 60fps videót visszacsináljam 30 fps-re, mert gyenge a pc-m ehhez, és elég jó kezeli ha hattért akarsz módosítani egy videón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!