Szörnyű iramban fejlődik az AI. De nem nagyon aggasztó a hibák miatt is ez a sebesség?
Figyelt kérdés
Lásd GPT-6: https://www.youtube.com/watch?v=xBYbd5IdPyI
Nekem az a bajom, hogy egy egyszerű program, meg oprendszer esetén is néha évtizedig fejlesztik ,aztán mégis vannak benne biztonsági hibák. Az AI-ban a biztonsági hibák valószínűsége és szörnyű hatása is nagyobb, és túl gyors a fejlődés, hogy ezeket kiszűrjék.
2023. okt. 6. 10:37
1/4 A kérdező kommentje:
És akkor ez csak a gyakorlati probléma, de a fejlődés gyorsasága még pluszban is aggasztó az AGI miatt, meg a munkaerő piac miatt, de ezt most ne nyissuk ki, csak a biztonsági kockázatokat.
2023. okt. 6. 10:38
2/4 anonim válasza:
Túlmisztifikált és hiszterizált. Én csak a jozan emberi észben, természettel való harmóniában hiszek. Teszek a betáplált ismeretek visszaböfögésére.
3/4 anonim válasza:
Meg fogjuk tanulni ezt is kezelni, mint bármi mást. Sok mindennel riogattak már az elmúlt évszázadokban, ezerszer jósoltak világvégét, aztán mégis elmaradt eddig mindegyik.
4/4 anonim válasza:
Ha hamarabb eljut ugyanoda mintha emberek programoznák mi a baj az esetleges hibákkal? Az önvezető autónak nem balesetmentesnek kell lennie, elég ha kevesebb balesetet okoz, és onnantól már biztonságosabb. Ezt a szintet szerintem a legtöbb területen meg fogja ugrani.
Munkaerőpiac miatt sem aggódnék, minden ipari fejlődésnél megszűntek munkák, és lettek helyettük mások, nem ez az első eset, nem is az utolsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!