A RAR jelszavak feltörhetetlenek?
Egy sima dvd-n akár 4,3GB is elfér, DVD+DL en 8GB, ebből papírtokban 2db is elfér egy alapáras borítékban azaz összesen 16GB. Azza is tehető a jelszavas rar/7z.
Posta elviszi, sms-ben meg elküldöd a jelszót.
Ha már úgyis találkozol az ismerősöddel, akkor nem lenne egyszerűbb egy papírcetli helyett pendrive-on átadni neki az adatokat?
Az #1-es hozzászóló is erre próbált utalni.
Ha mást nem, ott vannak alternatív megoldások mint például a [link]
Ami persze szintén tárolhatja elméleti síkon a fájljaidat (más kérdés, hogyha 8 TB-ot küldesz át rajta azt is eltárolják-e poénból...), de igazából nem fogja mert minek.
Én ezt linux alatt szoktam. Például ha valami fontos dolgot szeretnék feltölteni.
Példának alapján adott nekem veracrypt kötet alatt egy titkos névvel ellátott ~10GB könyvtár tele bizalmas dolgokkal.
Ezt fogom és archivalom pl. alma névre.
tar -cvf alma.tar /media/veracrypt1/titkos
Ezzel archivált lett, aztán ezután fogom és titkosított gpg-be. Én szimmetrikusat szoktam, szerintem ez így bőven elég.
gpg --szimmetrikus --cipher-algo aes256 alma.tar
Megadsz egy jelszót és innentől kezdve az alma.tar-ból egy gpg titkosított fájl lesz. Ha archivált fájl nem kell ezután törölheted, a gpg-t meg feltöltőd a drive-ba.
Feltöltés előtt szoktam csinálni egy sha256sum-ot.
sha256sum alma.tar.gpg
Erre generál róla egy hasht. Ezt megőrzöm, feltöltődés után pedig ha letöltöm összehasonlítom a két hash-t. Nekem még sohasem volt ezzel különbség, szóval nem volt buherálva a felttött fájlal. Persze tisztán bizalmas cuccot én sem tennék a felhőbe, de ha esetleg valamiért leégne a fél ház, míg otthon vagyok nem baj ha megvan egy virtuális helyen is. Nekem ez a módszer vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!