Honnan tolthetnek le egy android 4.4.2 n is mukodokepes messenger appot?
Sehonnan.
A Messenger régi verziói nem működnek már, az újabbak meg nem fognak azon a telón vagy tableten működni.
Sajnos a mobil szféra ilyen. :/ Egy 10-15 éves PC-t a megfelelő oprendszert használva, meg esetleg kicsit felturbózva egész jól használhatsz még évekig. Egy 10 éves mobilt már telefonáláson és SMS-en kívül másra nem nagyon tudsz használni. Illetve: a korabeli alkalmazásokat remekül tudja futtatni, de mivel a mobil alkalmazások kb. 90%-a valamilyen online szolgáltatásra támaszkodik, azoknak meg kb. a 90%-a erősen megszabja, hogy milyen verziójú ügyfeleket támogat, így hiába futna rajta mondjuk egy korabeli Messenger, használhatatlan lenne.
"Amugy mibe kerulne nekik h regi opon is futtathatoan csinalnak miert nem gondolnak azokra"
Sok-sok pénzbe kerülne nekik hogy régi telefonon is elfusson a szoftverük, direkt kellene fejleszteniük rá, miközben a felhasználói bázis 1% se használná ki. Telefonok esetében nagyobb mértékben lépegetünk generációk között mint számítógépeknél, egy 10 éves gép simán hozza azt a minimumot ami mai mainstream dolgokhoz kell (internet, videó, szövegszerkesztés, stb). Nekem is van egy 3. generációs Intel procis gépem, köszöni teszi a dolgát legfrissebb Win10 alatt is. Na emlékszem 10 éve milyen Android telefonok voltak, azon nem fog elfutni ugyanúgy ugyanaz az app ami ma Android 11-en, miközben olyan erős proci és GPU van egyes telefonokban ami a többség laptopjában nincs, meg több RAM mint egyes számítógépekben. Innen kezdve régi Android rendszerre fejleszteni olyan lenne, mintha a Chrome-ból is kellene a Google-nek fejlesztenie olyan verziót ami Windows XP-n is elfut. Nem fognak azzal sem foglalkozni, mert nem éri meg.
"Amugy mibe kerulne nekik h regi opon is futtathatoan csinalnak miert nem gondolnak azokra."
Félre ne értsd, megértem az álláspontodat, és nekem sem tetszik, hogy ez a szegmens ennyire rohan, hogy gyakorlatilag pár évente új eszközt kell venned, ha akarod tartani a lépést.
De ez nem rólad, hanem a piacról szól. Ha úgyis a többség 2-3 évente cseréli a telefonját, akkor miért ne használnák ki a többlet erőforrásokat? (Aminek egy része persze nettó programozói lustaság, az optimalizáció hiánya.) Simán meg lehetne egy Messenger-szintű szoftvert írni kb. 2-3 MB-ból, csak abba nem tudnának annyi "mellékes funkciót" belepréselni, mint pl. ami az üzeneteid, meg az eszközhasználati szokásaid statisztikai elemzését végzi, és ezen adatokat továbbítja a MS felé. :)
Az én véleményem az, hogy igazából nem is az a baj, hogy a nagyon új dolgok nem működnek nagyon régi eszközökön. Hanem az, hogy túl hamar cserélődnek az eszközök. Amelyik vállalatnak pedig megfelelően nagy marketing-ereje van, simán rá tudja venni a felhasználókat, hogy vegyenek új gépet. Lásd a Win11-et. Jónéhány számítógép van/volt, amire egyszerűen nem volt hajlandó feltelepülni. Némi zsörtölődés, meg egy kis anyázás után aztán mindenki ment olyan gépet venni, amin már elfut a Win11. (Hogy ezzel mennyi elektronikai hulladékot sikerült termelni, az már egy másik kérdés.)
Félreértés ne essék, nem vagyok fejlődésellenes. Nyilván nem rekedhetünk meg a ZX-81-nél, meg az 1 kB RAM-nál, de a fejlődést meg lehetne oldani felhasználóbarátabb módon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!