Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a baj a Nootebookkal?...

Mi a baj a Nootebookkal? Nincs egérpad se, wifi se.

Figyelt kérdés

Nemrég raktam fel a barátom nootebookjára a windows 10,-et, tökéletesen működik minden rajta. Ma jött meg a feleségem új nootebookja (ASUS VivoBook 15 A1505ZA) és ráraktam a win 10et de se egér se wifi, aztán a 11-est próbáltam, de itt ugyanaz a helyzet.

A wifibeállításoknál egy repulogep van és nincs lehetőség bekapcsolni a wifit és az egérpad, mint touchpad menu nem található meg a windowsban.

Ez mi lehet?

A pc-m egerét rádugva megjelenik a kurzor és működik.

2023. aug. 28. 22:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
Biosban nézd meg az egér beállításait, lehet a wifihez is van ott valami.
2023. aug. 28. 23:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Ja biosban működik az egér. Ránézek
2023. aug. 28. 23:44
 3/12 A kérdező kommentje:
A wifi bevan kapcsolva a biosban. Egérbeállítást nem találtam.
2023. aug. 28. 23:50
 4/12 A kérdező kommentje:
Mármint van a touchpaddal és müködik biosban rendesen, de windows alatt nem.
2023. aug. 28. 23:55
 5/12 Alex Fly ***** válasza:
100%
Rakd fel a drivereiket
2023. aug. 29. 04:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a modern, új laptopok sajnos így működnek, legalábbis az Acer-nál és az Asus-nál. Nem lehet másra gondolni, hogy azért van, hogy az átlagfelhasználók ne tudjanak op.rendszert telepíteni csak a hozzáértőbbek.

Itt vannak a megoldások ha nem láthatók a meghajtók:

https://www.youtube.com/watch?v=4VXi5vlE5UM

https://www.youtube.com/watch?v=Sf7fyJcs5Aw

[link]

Az én Acer laptopomon szerencsére van LAN csatlakozó és ha kapcsolódok az internetre akkor frissítés keresésekor magától telepíti a drivereket, wifi, vga, audio stb...

Ha nincs LAN csatlakozó, hogy legyen wifi a "wileress lan driver"-t kell telepíteni. Az Asus leírja, hogy op.rendszer telepítése közben is, hogy lehet telepíteni. Pl. Win.11 telepítésénél szükséges az internet, mert nem tud kapcsolódni akkor nem lehet befejezni a telepítést. De erre is van megoldás, hogy internet nélkül is lehessen telepíteni.

Wileress LAN Driver telepítése op.rendszer telepítése közben - Shift + F10 a parancssor megnyítása, parancs: C:\Windows\explorer.exe & exit

[link]

- Gondolom a touchpad is működne ha így telepítenénk az illesztő driverét. Én egeret szoktam csatlakoztatni telepítéskor.

2023. aug. 29. 05:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az lemaradt, hogy természetesen előtte le kell tölteni a wileress lan drivert és rámásolni a telepítő pendrive-ra.
2023. aug. 29. 05:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég vettem Acer notebook-ot.

Hasonlóan jártam.

FreeDOS-sal vettem meg, mert olcsóbb volt.

A lemez végén van egy 4 GB-s partíció, az összes driver-rel.

Telepítés után feltettem a driver-eket.

Lehet hogy nálad is ilyen partícióra tették fel, ha még nem törölted.

2023. aug. 29. 06:50
 9/12 anonim ***** válasza:
38%
"A wifibeállításoknál egy repulogep van és nincs lehetőség bekapcsolni" - próbáld meg kikapcsolni a repülőgép üzemmódot. Lehet, utána lesz net és akkor már frissíthetőek a driverek.
2023. aug. 29. 08:39
 10/12 anonim ***** válasza:
38%
Utasításban az FN funkciókat nézd át, nekem FN+F2 a repülőgép mód be-kikapcsolása, de ez Acer.
2023. aug. 29. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!