Milyen módszerrel lehet előkészített Windows-t készíteni?
Arra gondoltam, hogy virtuális gépen belül csinálnék egy Windows alaptelepítést, amit beállítok magamnak, telepítem rá az általam használt programokat és amikor a fizikai gépemen újra kellene telepíteni a Windows-t, akkor ezt az előkészített op.rendszert telepíteném fel a gépre. Így megspórolnék rengeteg időt és sz.pást.
Tehát a célom az lenne, hogy valahogyan kimenteni a virtuális gépen lévő Windows állapotát és csinálni belőle egy telepítőlemezt.
Erre milyen megoldások vannak? Ha jól tudom, akkor nagyvállalatoknál is hasonló módon szokták újratelepíteni a gépeket.
Én csak a másik módszerről olvastam, amikor a gépen futó operációs rendszert lehet virtuális disk image lemezképre konvertálni és virtuális gépként futtatni.
Remélhetőleg a másikra is fogsz példát találni.
Vállalati környezetben hogyan csinálják, amikor több száz gépet kell újratelepíteni? Úgy tudom, hogy ott is előkonfigurált rendszert telepítenek fel valami módon. Számomra azért lenne fontos, mert sok olyan programot használok, aminek az alapkonfigurációja alkalmatlan a munkámhoz, minden egyes újratelepítésnél meg legalább egy napba beletelik, mire újra bekonfigurálok mindent, ráadásul sokszor nem is emlékszem már hogyan volt.
> "Nekem nem kéne a sok elavult programmal dúsított telepítő..."
Nézd, én inkább egyszer felkonfigurálom virtuális gépen a rendszert és utána felhúzom azt a három fizikai gépre, mint minden egyes fizikai gépet egyesével telepíteni, beállítani. Semmiben nem tart, hogy a virtuális gépen frissítsem a programokat egy újratelepítés előtt.
Otthon akár a Macrium Reflect free progival lemented a partíciók tartalmát fileba (lemezkép mentése és visszaállítása)
Cégnél is csak a legalapabb progikat rakják fel előre (win, office, email) ami mindenkinek kell (és úgyse sűrűn frissülnek), aztán a sysprep progit indít pipa be (vigyázz vele mert leokzás után nincs kilépés, igaz nem töröl semmit) és leállít, ekkor mentik a lemezképet és legközelebbi indításnál a szokásos user felvétellel indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!