Miért ilyen drága/olcsó a Windows op rendszer?
Piacon vagyok új laptopért és op rendszer nélkülit kinéztem magamnak, de mivel cégesre vesszük ezért kell hozzá egy *hivatalos* Windows. Sajnos a régi laptopomon OEM-es van, szóval azt nem tudom tovább vinni.
Viszont most akkor vennék hozzá egyet Windowst, de a laptopos boltban azt mondták, hogy 50 ezer viszont más honlapokon meg 10-15 ezreket látok. Mi a különbség? Miért ennyi az ár? Lehet, hogy tényleg kaphatok retail windowst 10ért?
Gondolom az 50 ezerben benne van, hogy feltelepítik nekem, meg megcsinálják a drivereket stb, de az ne legyen már 40k munkadíj...
"ne legyen már 40k munkadíj..."
Nincs benne.
Hivatalosan most Windows 11 Pro 110e Ft.
Home meg 63e
Amit olcsóbban, többnyire pár ezer forintért kapsz, minimum szürke forrásból származó kulcs - pl cégek mennyiségi kulcsot vesznek, aminek darabja pár dollár, cserébe ki vennie kell belőle ezret. A fel nem használt kulcsot eladja egy kulcsos oldalnak, a kulcsos oldal meg neked - ez egy tökéletesen működő, de nem jogtiszta kulcs. Ezért kerül többe, vagy épp kevesebbe. Az 50 ezres felár reális érte amennyiben jogtiszta. Azt hogy megéri-e bármelyik is döntsd el te, én személy szerint a hivatalos árát sokallom, sumákolt kulcsért meg elvből nem fizetek, mert ha már fizetek, akkor annak aki a tartalmat ténylegesen előállítja, részemről marad a kalózkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!