A Discord jó alkalmazás?
Ha azt nézzük elég erőforrásigényes, vannak bugjai.
De még így is messze jobb, mint a konkurencia megoldásai(már ami a hétköznapi userek piacát illeti).
Szóval mondhatjuk igen, jelenleg a legjobb platform a piacon és az online oktatásban is eléggé elterjedt.
Erre így tényleg nehéz válaszolni, ha műszaki oldalról nézzük, szerintem a Telegram sokkal jobban van optimalizálva, a kezelése is könnyebb, és rengeteg opció van benne.
Pont ma reggel lepődtem meg, azt hittem, a mobilappot is C++-ban írták, mint az asztali klienst, annyira gyors és smooth az egész. Utánanéztem, akkor láttam, hogy Javaban készült.
Nálam a Discord élt egy napot, a Telegramot pedig évek óta használom.
Jó, persze. Jó kis közösségeket lehet rajta találni, felépíteni. Csevegni is egész jó. Részletesek a beállítási lehetőségek, ha egy szerver felépítéséről van szó, könnyű kezelni, stb. És hogy jól van -e összerakva? Hát nem igazán.
A hangos csevegés TeamSpeaken sokkal jobb hangminőséget produkál, sokkal kevesebb erőforrás felhasználásával. Persze a TeamSpeak-nek ez az elsődleges célja, Discord meg rengeteg feature-t tartalmaz, aminek én mondjuk kb. 60%-át nem is használom, meg szerintem sokan mások se.
Én és pár haverom mondjuk pont ezért váltottunk TS-re és ritkán használunk már Discordot. Ha közös játék közben egymással dumálunk, csak a TS.
Nem fogja vissza úgy a gépet, gyors, stabil és jó a hangminősége.
Discord meg egy lomha, felfújt szoftver lett, ami nincs igazán jól optimalizálva. Hangos csevegés közben a procim felhasználása időnként 30%-ra is felment, míg rá nem jöttem arra, hogy a Krisp zajcsökkentő alapból be van kapcsolva, ami inkább árt mint használ, mert zabálja a CPU-t. Kikapcsoltam, akkor már valamivel jobb lett, de a TS még mindig messze lekörözi, a kb. 4-6% CPU felhasználással. Itt mutatkozik meg igazán, hogy miért is nem ilyen nyelvekben kéne megírni egy ilyen szoftvert, mint a Discord. TS C++-ban készült, ami az egyik leggyorsabb nyelv. Discordnál meg bekevertek egy csomó mást is. A végeredmény meg... szép, csili-vili, sok feature, de rosszul optimalizált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!