Sosem volt igény nem faszerű mappastruktúrára és
fájlböngészőre? Nincs erre valami operációs rendszer
vagy valami?
Figyelt kérdés
Olyankor lehetne hasznos, amikor mélyülve a mapparendszerben más prioritást preferálnánk, mint amúgy: évszám / idő / személy / esemény helyett például egyből eseményekre mennénk rá és azon belül egy személyre évszámtól függetlenül. Bizonyos esetekben a körkörösség is hasznos lehet.
A számítógép állománykezelése az irodai iratkezelésből fakad.
Az irodai dokumentumok a számítástechnikában megfelelnek az állományoknak, fájloknak, amiket - mind két esetben - különböző mappákba rendeznek, amiket újabb mappákba (iratrendezőkbe) csoportosítanak.
Az, hogy egy dokumentum más formátumú tartalmat tartalmaz, azzal az operációs rendszernek nem kell különösebben törődnie, azt majd a felhasználói szintű célszoftver - médialejátszó, 3D modellező, képnézegető - lekezeli.
Ha a dokumentumok nagy többsége speciális formátumú, arra meg van speciális célszoftver - gondoljunk csak az adatbázis-kezelőkre.
2023. júl. 12. 00:10
2/20 anonim válasza:
Tudtommal a WinFS lett volna ilyen az MS fejlesztésében, de még megjelenése előtt elkaszálták úgy 20 éve..
2023. júl. 12. 01:28
3/20 anonim válasza:
Végülis ha úgy nézzük, volt, és van is... mondjuk a szalagos adattárolók sem alkalmaznak mappastruktúrát.
Egyébként: elég megfoghatatlan, amit mondasz. Mit értes az alatt, hogy "egyből eseményekre mennénk rá"? Egy állomány esetén mit értesz "esemény" alatt?
2023. júl. 12. 08:02
4/20 anonim válasza:
Te szerintem a kereső szócskát kerülgeted. Ami megtalálja neked azt amit keresel, attól függetlenül hogy hol van. Vagy nem teljesen értem.
2023. júl. 12. 08:56
5/20 anonim válasza:
Az általad említett funkció tökéletesen megoldható szimbolikus linkek használatával.
2023. júl. 12. 10:14
6/20 anonim válasza:
Ha jól emlékszem (de nagyon régen volt, hogy erről tanultunk) az AS400 gépeken egy adatbázis szerűség volt maga a fájlrendszer is (vagy lehetett úgy kezelni), nagyon régen láttam és csak pár órát foglalkoztunk vele azt is egy tanóra keretében. Szóval nagyon nem mélyedtem el benne. (és vizsgatétel sem volt, szóval még annyira se tanultam meg). De valami ilyesmi dereng, hogy volt erre lehetőség, kb. azért amit a kérdező is felvetett. Viszont ott az egész gép oprendszerestűl igazán adatbázis kezelésre lett kitalálva.
2023. júl. 12. 11:28
7/20 anonim válasza:
Igaz ez nem fájlrendszer, csak böngésző, de izgibb mint a fastruktúra [link]
2023. júl. 12. 12:34
8/20 anonim válasza:
Az a baj, hogy nem derül ki, hogy mit szeretnél. Oké, fa-struktúrát nem. De akkor mit?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!