Totál kezdő vagyok! Magyarul felolvasó programot keresek, amit lementhetek a gépre, 2 oldalt is felolvas. Chrome van, de az eddig találtak vagy csak pár sort olvasnak fel, vagy nem ingyenes vagy Drive kell hozzá (nem tudom ez mi)?
#3: "Letöltöttem az eSpeak-ot. Hogyan fogja felolvasni a szöveget? Mit szükséges tennem, megnyitnom?"
Telepítés után, 64 bites Windowyss alatt alapértelmezetten a
C:\Program Files (x86)\eSpeak
könyvtárba telepíti, ahol a
TTSApp.exe
állományt megnyitva kapsz egy szöveg bevitelére és annak felolvasására alkalmas grafikus alkalmazást
a Speak gombra kattintva felolvas, a "Save to .wav" gombra kattintva .wav fájlba ment.
#4: Ingyenes, nyílt forrású és nincs regisztrációhoz kötve.
Telepítés után a
C:\Program Files\eSpeak NG
könyvtárba települ és az espeak-ng.exe parancssoros programmal lehet felolvastatni a szöveget, vagy elmenteni fájlba.
Bővebben:
#5: Írtam: az NVDA egy képernyőfelolvasó. Arra szolgál, hogy a képernyőn történő dolgokat felolvassa.
Kilépéshez használd a tálcán levő értesítési területen az NVDA ikonját - jobb klikk rajta majd Kilépés menüpont.
Vagy Insert + q billentyű.
Még egy ingyenes (bár nem nyílt forrású) lehetőség (kicsit több funkcionalitással bír, elvileg képed PDF-et is megnyitni, nagy, online szövegfelolvasó-szolgáltatásokat használni és magyar nyelvű a kezelőfelülete):
ha feltelepítetted az eSpeak-et, akkor a program SAPI5 fülén belül tudod kiválasztani az azzal feltelepített nyelvi modulokat:
A Wordben nem találtam ilyet.
A gépemen volt valami, amivel könyvet tudtam olvasni és az hangosan is felolvasta, de valahogy sikerült törölnöm és nem emlékszem a nevére. Valamilyen pdf olvasó volt.
Megnézem később a többit is.
Köszönöm szépen.
#8: Lehet, hogy régebbi Word-je van:
"A Felolvasás funkció csak az Office 2019, Office 2021, és a Microsoft 365 termékhez érhető el."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!