Milyen Word-dokumentum konverterek vannak?
Office 2019 már tudja valószínűleg e funkciót.
Libre Office-t is megnézheted e szempontból.
Az a baj, hogy a pdf-be konvertáláskor a szerkesztési információk elég nagy része elveszik, tekintve, hogy az egy "csak kimeneti" formátum. Ebből adódóan, hacsak nem valami rémesen egyszerű a dokumentum, lesznek olyan részei, amiről nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy eredetileg mi volt a dokumentumban. Ebből adódóan tökéletes konverter nem létezik. A jobb konverterek is csak azért jobbak, mert jobban képesek kitalálni, hogy mi hogyan lehetett szerkesztve az eredeti dokumentumban. (Csak egy példa, bár nem tudom, hogy konkrétan ez így van-e, de ilyesmire kell gondolni, hogy ha a sor elején ki van hagyva 2,5 centi hely, az vajon behúzással, tabulátorral, vagy szóközzel volt-e megcsinálva? Meg hasonlók.)
A PDF Architectet szokták dicsérni, én egyszer láttam működés közben ismerősömnél, akkor tényleg bámulatosan jó munkát végzett. De tapasztalatom nincs benne, szóval azért kezeld fenntartással ezt a véleményt, illetve maga a szoftver fizetős (előfizetéses).
Amikkel én eddig próbálkoztam, mindegyik elég kétes eredményt adott. (Ami persze függött a kiindulási pdf összetettségétől is.) Lehet próbálkozni online konverterekkel, van belőle ezernyi, némelyik jobb, némelyik rosszabb.
A LibreOffice meg tudja nyitni, de a Draw-ban fogja megnyitni, ami ugye nem szövegszerkesztő. Parancssorból a
libreoffice --infilter="writer_pdf_import" --convert-to docx (fájlnév)
illetve a
libreoffice --infilter="writer_pdf_import" --convert-to odt (fájlnév)
parancsokkal lehet konvertálni, az eredmény itt is kétes.
Megpróbálhatod Goodle Drive-ra feltölteni, azt megnyitni a Google Dokumentumokban, és ott elmenteni docx formátumba, az eredmény szintén kétes.
Innen letöltheted az ABBYY FineReader v15.0.114.4683 Portable változatát: [link]
Magyarul is tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!