Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Régebbi (i7 2600) gépet Win10...

Régebbi (i7 2600) gépet Win10 vagy hackeléssel 11-re frissítenél?

Figyelt kérdés
Még mindig nem léptem win7-ről, szeretem minél ritkábban csinálni, a sok sok progi, játek stb miatt.. win 10 is lassan véget ér, de a win11-nek sok a fa..sága
2023. jún. 5. 21:44
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Az a lassan még nem holnap lesz 25-ig jönnek hozzá fontosabb ffrissítések, aztán utána biztonsági frissítéseket szintén megkapja még vagy 5-10 évig majd.
2023. jún. 5. 21:46
 2/6 anonim ***** válasza:
46%

A megjelenése óta használom a 11-et (másfél éve) 12. generációs Intellel. Soha, ismétlem soha nem volt még se kék halál, se crash, se random fagyás 11 alatt. Ellenben a 10, 7 és XP alatt is negyedévente volt valami ami megkeserítette a használatát.

Nyilván egy 12 éves konfigon nem fog normálisan futni a 11. Főleg hogy már erősen ajánlott az nvme SSD alá.

2023. jún. 5. 22:06
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
10
2023. jún. 6. 03:26
 4/6 anonim ***** válasza:
24%
Maradj a 7-nél, az az utolsó használható vindóz. Ha mindenképpen váltani akarsz, akkor 10. Az is egy hulladék, de a 11 még rosszabb.
2023. jún. 6. 08:06
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

A Win10 biztosan elmegy a i7-2600, mert ugyanilyen generációt használok évek óta Win10-el. De a CPU csak csepp a tengerben.

A régebbi prociknál nem is alapvetően a procival lesz a gond, hanem hogy az alaplapi vagy egyéb hardver elemeknek, chipeknek lesz-e drivere az újabb oprendszer alá. (Bár bizonyos fokig anélkül is van élet.. sok kompromiszummal.)

A Win11-et nem próbáltam. De abban biztos vagyok hogy nem a proci lesz az akadály. Hanem pl a TPM csip hiánya, ami ha jól tudom alapfeltétel a Win11-nél. Viszont valami okossággal a TPM csip nélküli gépekre is rá lehet kényszeríteni a Win11 telepítést.

Szóval kevéssbé a proci, hanem inkább a környezet fog határt szabni.

(Az esetleges teljesítmény az megint más tészta, elegendő RAM, SSD, stb. Most csak a "telepíthetőségre" válaszoltam.)

De egyébként ha eljön az ideje, ki lell próbálni, mert akkor kapod a legpontosabb választ.

2023. jún. 6. 08:07
 6/6 anonim ***** válasza:
TPM chip nincs, de nem az egyedüli akadály. i5 5300U van benne, ez kevés. 8 GB, 256 GB SSD. De a laptop jó, a többi nem érdekel. Legfeljebb nem lesz Windows 11 ezen a gépen.
2023. jún. 19. 00:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!