A mai világba nem sok értelmük van, minden gépbe nagy tárterületet rakhatsz relatíve olcsón. A nagy kapacitású külső tárolók mint USB, SD kártya sem kell hitelt felvenni. A tömörítési rátájuk meg nagyon alacsony. Csak az idejét rabolja az embernek.
Max email küldésnél (hogy sok fájlt egyként kezeljen) ekkor szoktam zip -elni nagy ritkán Total Commanderrel, mert az a leggagyibb rendszerek is natívan kezelik.
Ha nem torrenteznék, WinRAR se kellene a gépre, az is csak kicsomagolás miatt van fent. Nem tömörítek vele semmit. De állítólag a Windows 11 -be be lesz építve a rar, szóval majd az sem fog kelleni.
"A mai világba nem sok értelmük van"
Én meg pont azért használom mert van értelmük. Nem feltétlenül a méretcsökkentés, de amikor egy project 50 mappában több száz file-t tartalmaz és arhiválom (vagy el akarom vinni a gépről) akkor betömörítem.
Ennek (számomra) eggyik egyértelmű előnye az hogy egy file lesz, tehát kompatktabb. A másik hogy könnyebben kezelhető. Pl. pendrive-ra másolása kb 10x gyorsabban történik.
Olvastam amit írtál de ellentmondást találtam benne.
Természetesen ha számodra nincs értelme akkor nem használod.
Én csak megerősítettem hogy van létjogosultsága (számomra) mert napi szinten használom amit egy, a tiedhez hasonló példával próbáltam alátámasztani.
A tömörítő olyan mint egy szerszám.
Mint a harapófogó [link] vagy a kalapács.
Ha szeget akarsz kihúzni vagy beverni akkor elengedhetetlen de médiasztárok és panellakók ritkábban használják. :)
mkv, MP4, jpg, stb
Mégis minek kellene becsomagolnom bármit is, hogy nyerjek 100MB-t aztán ha kicsomagolom akkor 2x annyi helyet foglaljon.
TB-k tucatjai állnak rendelkezésre ma már és olcsón,
megérteném ha csak pár Giga lenne a tárhelyek max kapacitása..
"TB-k tucatjai állnak rendelkezésre ma már és olcsón,"
Akkor meg miért aggaszt hogy?: :)
"hogy nyerjek 100MB-t aztán ha kicsomagolom akkor 2x annyi helyet foglaljon."
7zip általában.
Free & open source. Tökéletesen megfelel.
#7 Attól, hogy sok a tárhely még nem azt jelenti, hogy pocsékolni kell. Ez egy rossz hozzáállás. Én a képeimet videóimat is letömörítem ImageMagick-el és FFmpeg-el. Úgy állítom be, hogy a minőségben ne nagyon legyen észrevehető különbség, de mégis megspórolok egy kis tárhelyet.
Egy kép vagy videó esetében még nem jelentős, de ha van egy mappád képek, videók százaival, akkor egy imagemagick és ffmpeg script csodákra képes.
Látszólag ugyan az a minőség mégis akár 30-40%-al kevesebb tárhely fogy utána. Azért ez nem mindegy részemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!