Win 10-en hogy tudok minden kapcsolatot megszakítani a Microsofttal?
Úgy, hogy nem Windows-t használsz. ;)
A Windows a Microsoft terméke, így bármennyire is fáj, a használatával kapcsolatban leszel a Microsofttal. A frissítések letiltása dőreség, biztonsági kockázatot rejt.
Esetleg a telemetriát tudod benne kiiktatni - például ehhez pár ingyenes, egymáshoz hasonló eszköz:
Régebben sem volt olyan egyszerű. A frissítések kikapcsolásával nem szüntetted meg a Microsofthoz való kötődést, mert már eleve annak ellenőrzésére, hogy van-e net a gépen, a Windows a Microsoft szervereit használja.
Manapság pedig a frissítéseket sem olyan könnyű már letiltani (nem is ajánlott), másrészt azt elérni, hogy maga a Windows és az egyéb Microsoftos programok (Edge, Defender, ...) se érjék el a Microsfot szervereit, szintén nem könnyű.
Egyébként használj Linuxot.
Én 10 éve vagyok IT szakmában. Windows 10-et és a 11-et is simán el lehet vágni a Microsoft-tól teljesen, csak jól kell ismerni a rendszert.
Én mindig debloat-olom a Windows-t telepítés után.
Amíg megcsinálom, nincs bedugva az internet és addig sem önállóskodik. Miután minden be van állitva, utána dugom be a netet.
Szoktam is nézni az adatforgalmat netkábel bedugása után.
Szinte nulla, csak az alap protokollok és szabványokkal kommunikál a gép. Csak olyankor van nethasználat ha tényleg aktívan netezek, pl. Webböngészés, YouTube, Játék, stb.
Semmi sem lehetetlen, csak érteni kell hozzá.
Felesleges a Linux, inkább akkor már RevisionOS, vagy Tiny11, amelyik szimpatikusabb.
Mindkettő Windows, csak gyárliag tilva van bennük elég sok minden.
Plusz ajánlom a DISM++ és W10Privacy programokat.
DISM++ ban egyszerűen le lehet tiltani a frissítéseket, de egyébként Group Policy Editorból is, ami alapból a Windows része. Azonban csak a Pro verzióké.
Tehát fontos, hogy ne Home verziót, hanem Pro-t.
"Felesleges a Linux, inkább akkor már RevisionOS, vagy Tiny11, amelyik szimpatikusabb."
Aha, tehát egy zárt forráskódú kereskedelmi szoftver illegális, dokumentálatlan, zárt forráskódú, auditálatlan mókolása az szerinted szakmai szempontból megbízható? Akkor nincs több kérdésem.
Kedves utolsó. Mindkettő megbízható, igen.
Mindkét rendszert NTLite-tal készítették.
Én is sokszor csináltam saját Windows-t így.
Semmi veszélyes nincs benne, egyáltalán nem illegális saját használatra, a Microsoft semmit nem lát belőle.
Ugyan úgy aktiválni kell és eredeti Windowa kulccsal működnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!