Jelenleg egy 120-as Sata ssd-n van az op rendszer, egy régebbi gépben, de vettem egy új konfigurációt egy m2-es ssdvel. Naugye először bebootolok a régi ssdről, hogy formázzam az újat, de utána a kérdés, hogy hogyan rakjam át az OP rendszert az új ssdre? Egyszerűen megoldható a régi ssdn lévő Windows fájlok átmásolásával, esetleg bonyolultabb, vagy fel kell telepíteni és meg kell újra vásárolni?
Vannak erre megfelelő szoftverek, amivel klónozod az egész meghajtót, Így hiba nélkül minden megmarad és indul, programok, stb. Ugyanúgy fog kinézni a windows, mint most. Régebben használtam, de hogy melyik programot, most nem tudom megmondani.
2023. ápr. 21. 09:35
3/11 anonim válasza:
EASEUS, Aomei, Marcium, stb. partició kezelő programok klónozó funkciójával tudod a rendszert átmásolni. A fent írtak között van fizetős. Más talán tud ingyenest is ajánlani.
2023. ápr. 21. 09:44
4/11 anonim válasza:
Mivel két teljesen eltérő gépről beszélünk, előfordulhat, hogy az új gépen a régi gépről klónozott rendszer nem fog elindulni. Manapság ez már ritkábban fordul elő, de a kockázat azért adott. Az új gép teljesen más hardvereket és hozzájuk tartozó illesztőprogramokat igényel, mint a régi.
Én mindenképp új rendszert tennék rá, mert ha a régi működni is fog, cipelni fogja magával a régi rendszer számra már haszontalan cuccait.
2023. ápr. 21. 10:30
5/11 anonim válasza:
Ebben az esetben a klónozás nem szerencsés ötlet.
(más a hardver, én nem tökölnék vele)
2023. ápr. 21. 11:14
6/11 Morzsi007 válasza:
Azon átsiklottam, hogy új konfigról is van szó, azt hittem csak új SSD került bele. Nekem ebből sem volt problémám, mikor a régi SSD-t rendszerrel, programokkal, játékokkal bele tettem az új konfigba. Első indításnál volt asztal előkészítés, pár perc és utána minden működött, hibamentesen, pedig azt hittem összeomlik az egész. Klónozd a régi gépbe az m2 SSD-re utána tedd vissza az új gépbe és lehet jó lesz.
2023. ápr. 21. 11:20
7/11 anonim válasza:
A régi konfigba be tudod tenni az új m2 ssd-t is? Nem kell csinálnod vele semmit, tilos inicializálni, tilos formázni. Csak a win tegye fel magának az m2 drivereket a netről.
A régi gépen legyél bejelentkezve MS fiókba ha át akarod majd tenni a licenszet az új gépre.
Macrium Reflect freevel klónozod vagy mented a lemezt fileba usbhddre.
(a 32 bites verzió csak a retro 486-P4 gépekhez van)
2023. ápr. 21. 11:45
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, próbáltam rátelepíteni az új ssdre az OP rendszert pendriveról, elindul a telepítő, de azt írja hogy a gép nem alkalmas a telepítésre! Ez teljes képtelenség. Sokáig azt hittem, hogy amiatt, mert az új ssd még nincs megformazva, megformaztam de ugyanúgy semmi. Erre tudtok valamit? A korábbi ssdvel amúgy elindult szépen az új konfig
2023. ápr. 21. 12:31
9/11 Morzsi007 válasza:
Az új gépben mindkét SSD és így klónozd az M2-re. Így arról mehet a bootolás, ha minden ok, akkor formázod a régit és akár benn is hagyhatod, ha kell.
2023. ápr. 21. 12:38
10/11 anonim válasza:
Félidőben meggondoltad magad?
A kérdésben még áthelyezést írtál, most meg telepítésről beszélsz???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!