Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows op rendszer áthelyezés...

Windows op rendszer áthelyezése másik lemezre?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy 120-as Sata ssd-n van az op rendszer, egy régebbi gépben, de vettem egy új konfigurációt egy m2-es ssdvel. Naugye először bebootolok a régi ssdről, hogy formázzam az újat, de utána a kérdés, hogy hogyan rakjam át az OP rendszert az új ssdre? Egyszerűen megoldható a régi ssdn lévő Windows fájlok átmásolásával, esetleg bonyolultabb, vagy fel kell telepíteni és meg kell újra vásárolni?
2023. ápr. 21. 09:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
klónozd. ennyi.
2023. ápr. 21. 09:33
 2/11 Morzsi007 ***** válasza:
74%
Vannak erre megfelelő szoftverek, amivel klónozod az egész meghajtót, Így hiba nélkül minden megmarad és indul, programok, stb. Ugyanúgy fog kinézni a windows, mint most. Régebben használtam, de hogy melyik programot, most nem tudom megmondani.
2023. ápr. 21. 09:35
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
EASEUS, Aomei, Marcium, stb. partició kezelő programok klónozó funkciójával tudod a rendszert átmásolni. A fent írtak között van fizetős. Más talán tud ingyenest is ajánlani.
2023. ápr. 21. 09:44
 4/11 anonim ***** válasza:
72%

Mivel két teljesen eltérő gépről beszélünk, előfordulhat, hogy az új gépen a régi gépről klónozott rendszer nem fog elindulni. Manapság ez már ritkábban fordul elő, de a kockázat azért adott. Az új gép teljesen más hardvereket és hozzájuk tartozó illesztőprogramokat igényel, mint a régi.

Én mindenképp új rendszert tennék rá, mert ha a régi működni is fog, cipelni fogja magával a régi rendszer számra már haszontalan cuccait.

2023. ápr. 21. 10:30
 5/11 anonim ***** válasza:
54%

Ebben az esetben a klónozás nem szerencsés ötlet.

(más a hardver, én nem tökölnék vele)

2023. ápr. 21. 11:14
 6/11 Morzsi007 ***** válasza:
48%
Azon átsiklottam, hogy új konfigról is van szó, azt hittem csak új SSD került bele. Nekem ebből sem volt problémám, mikor a régi SSD-t rendszerrel, programokkal, játékokkal bele tettem az új konfigba. Első indításnál volt asztal előkészítés, pár perc és utána minden működött, hibamentesen, pedig azt hittem összeomlik az egész. Klónozd a régi gépbe az m2 SSD-re utána tedd vissza az új gépbe és lehet jó lesz.
2023. ápr. 21. 11:20
 7/11 anonim ***** válasza:
61%

A régi konfigba be tudod tenni az új m2 ssd-t is? Nem kell csinálnod vele semmit, tilos inicializálni, tilos formázni. Csak a win tegye fel magának az m2 drivereket a netről.

A régi gépen legyél bejelentkezve MS fiókba ha át akarod majd tenni a licenszet az új gépre.

Macrium Reflect freevel klónozod vagy mented a lemezt fileba usbhddre.

[link]

másik gépen visszaállítod. USB ről bootolva.

(a 32 bites verzió csak a retro 486-P4 gépekhez van)

2023. ápr. 21. 11:45
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, próbáltam rátelepíteni az új ssdre az OP rendszert pendriveról, elindul a telepítő, de azt írja hogy a gép nem alkalmas a telepítésre! Ez teljes képtelenség. Sokáig azt hittem, hogy amiatt, mert az új ssd még nincs megformazva, megformaztam de ugyanúgy semmi. Erre tudtok valamit? A korábbi ssdvel amúgy elindult szépen az új konfig
2023. ápr. 21. 12:31
 9/11 Morzsi007 ***** válasza:
Az új gépben mindkét SSD és így klónozd az M2-re. Így arról mehet a bootolás, ha minden ok, akkor formázod a régit és akár benn is hagyhatod, ha kell.
2023. ápr. 21. 12:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Félidőben meggondoltad magad?

A kérdésben még áthelyezést írtál, most meg telepítésről beszélsz???

2023. ápr. 21. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!