A kazettákat nem lehet valahogy "megmenteni"? Mármint hogy ne olyan hamar tűnjön el a tartalom róluk, tehát egy kicsivel több életet adni nekik? Gondolok itt a VHS-re vagy magnó kazettára.
A legjobb, amit tehetsz, hogy digitalizálod, ami még jó állapotban van, és letöltöd, megszerzed máshonnan, ami már tönkrement. Egy bármilyen gyengébb minőségű netről letöltött film jobban néz ki, mint a VHS-en lévő. Egy DVD lejátszó vagy egy bluray lejátszó se túl drága, mondjuk a lemezek inkább. A helyedben egy nagy méretű külső merevlemezt vennék, és arra menteném át a filmeket.
Megértelek, én is szeretem a retrót, de azért amikor full HD-ban nézem a kedvenc filmem, ami azóta digitálisan fel lett újítva, akkor el sem tudom képzelni, hogy bírtam régen azon a bűn rossz minőségű, agyon nézett VHS-en nézni. Alig lehetett látni valamit, félig a fantáziámra volt bízva, hogy mi van a képen.
Tudom, hogy nagyon melós digitalizálni, újra megszerezni a filmeket, idő és energia befektetést igényel, rá is kell költeni. De gondolj arra, hogy mennyivel kisebb helyet foglalnak, mennyivel kényelmesebb nézni, és főleg mennyivel jobb a minőség.
Még én is kidobtam a régi VHS-eket, pedig felmerült, hogy legalább 1-2-t megtartok emlékbe. Nagyon ragaszkodtam hozzájuk érzelmileg.
“Mert van egy nagy gyűjteményem vhs-es filmekből”
Ez nem indok, mivel pont ezt magyarázzuk, a tartalom a lényeg, nem maga a hordozó, a tartalmat pedig lehet digitalizálni, átmásolni lemezre!
Ha tényleg vigyázol rá, akkor a DVD vagy Blu Ray lemez lehet akár örökéletű is, és még a használattól sem romlik a minősége, de a VHS semmiképp sem örökéletű, még csak használni sem kell, pusztán az állástól is tönkremegy egy idő után, gyakorlatilag a másik véglet!
Vastagság - a polcon kb. 2-3 lemez foglal annyi helyet, mint egyetlen VHS, és mondom, még lemezekkel is ugyanúgy megvan a hordozók általi régi hangulatos életérzés!
Külső merevlemez - ugyan a VHS-re nem fér fel olyan hű de nagy méretű film, de például a Blu Ray lemezek 50 gigáját alapul véve még az igazán nagy méretű filmekből is TB-onként minimum 20 film ráfér egy külső merevlemezre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!