A kazettákat nem lehet valahogy "megmenteni"? Mármint hogy ne olyan hamar tűnjön el a tartalom róluk, tehát egy kicsivel több életet adni nekik? Gondolok itt a VHS-re vagy magnó kazettára.
Figyelt kérdés
Előre is kérem hogy ne rossz indulatból írjatok, csak kíváncsi vagyok lehet e megoldás hogy jobban időtállóak legyenek2023. ápr. 6. 22:30
1/13 anonim válasza:
lehet őket már digitalizálni, otthonra is vannak ehhez készülékek, és sok informatikus is vállal ilyesmit, én is ezt tervezem a régi családi videókkal és hang felvételekkel
2/13 anonim válasza:
Elvileg vannak programok, amivel át lehet venni számítógépre
3/13 anonim válasza:
4/13 anonim válasza:
Sajnos a mágnesszalagos kazetták sehogy sem praktikusak, és ebbe az is beletartozik, hogy idővel a szalag elernyed, romlik a felvétel minősége, majd pedig teljesen használhatatlanná válik, ez elkerülhetetlen! A CD/DVD/Blu Ray lemezek megjelenése minden szempontból igazi megváltás volt, és ma már ilyenekre is, vagy akár merevlemezekre is át lehet másolni a szalag teljes tartalmát, házilag is, de például az Emlékmentő Kft. is főleg ilyenekkel foglalkozik!
5/13 A kérdező kommentje:
Nem lehet őket valahogy kezelni hogy mondjuk ne nyúljon ki vagy kopjon el, olyan hamar?
2023. ápr. 6. 23:46
6/13 anonim válasza:
Sajnos nem, még ha a legjobban próbálod kímélni, akkor sem! De Neked nem a tartalom a lényeg? Vagy ha a hordozókkal való régebbi hangulatos életérzést akarod megtartani, nyugi, még a lemezek is hozzák ugyanezt, nem csak a kazetták!
7/13 Dongaben válasza:
Kb. 18 évvel ezelőtt foglalkoztam VHS digitalizálással. Volt egy TV-tuner kártyám, amihez csatlakotatni tudtam a videó lejátszót. (Elég húzós ára volt akkoriban, de gyorsan behozta a 90'-es évek lagzis videóinak hála:))
A lényeg a kérdésedre:
A mágneses alapú tárolók, mint a VHS kazetta is, sajnos "állásukban" is veszítenek a minőségükből. Nem a "kinyúlás", vagy "kopás" a gond, hanem a mágnesesség elvesztése.
Célszerű ezeket digitalizálni. Manapság már 10e alatt jó kártyát, vagy külső USB-s eszközt tudsz venni.
8/13 anonim válasza:
Nekem még a műsoros VHS kazettám is nézhetetlenné ment tönkre, pedig vigyáztam rá. Nincs más mód, digitalizálni kell minél előbb.
Újabban már a CD-ről is kiderült, hogy nem olyan időtálló, mint gondolták.
9/13 A kérdező kommentje:
Kötöm az ebet a karóhoz.Nem digitalizálni szeretném. A mágnesességét nem lehet "újra mágnesezni"?
2023. ápr. 7. 19:26
10/13 anonim válasza:
Nem, de megkérdezhetem, miért olyan fontos, hogy VHS legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!