Miért van az, hogy két teljesen ugyanazt jelentő szó nem tud csak 70%-ban egyezni a word embedding szerint? Lásd pl. a color és colour szavakat alább:
Figyelt kérdés
Azt megértem hogy két szinoníma picit más, de ez csak íráskép beli különbség. Ha veszem egy szónak az egyes és többes számát az is kb 70%-os egyezést ad. Ez nekem elég fura, akkor itt valami rossz, nem?
2023. ápr. 4. 01:16
1/4 anonim válasza:
Mert a word embedding semmit sem ér! Mit gondolsz, miért dolgoznak még mindig szerkesztők a könyvkiadóknál? Mert ezt a munkát csak ember tudja elvégezni.
2/4 A kérdező kommentje:
ez nem munka, ez egy reprezentáció, nem a chatGPT-t kérdeztem, ez csak egy része neki, inkább ne szólj hozzá, ha nem tudsz válaszolni
2023. ápr. 4. 08:03
3/4 anonim válasza:
chatgp a tanulatlan, megvezethető, faékagyú tömeg kokainja! Egyetlen szabad gondolkozó sem bízza magát a chatGP-re!
4/4 A kérdező kommentje:
Egyelőre. De az a helyzet az, hogy az új chatGPT már sokkal-sokkal jobb, ahogy az új Midjurney is már sokkal jobb, és mostmár a nyelvi modell a képi modellel össze van trakva, és ezzel kibővítve a világ összes emberének 99%-ánál jobban letesz bármilyen nehéz vizsgát. Te nyilván az 1%-ban vagy. Tudjuk, hogy csak számok vannak a fejében (ahogy egyébként a mienkben is valójában csak elektromos impulzusok), de ez a teljesítmény elég meggyőző, és hónapról hónapra történik a fejlődés. Nyilávn helyén kell kezelni, de az is álságos, hogy azt mondod, hogy egyetlen szabad gondolkozó sem bízza magát a chatGP-re, de közben a fél világ bízza magát álhírekre, a másik fele egy másik forrásból tájékozódik, ami szintén félrevezeti.
2023. ápr. 4. 09:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!