Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A 2007-es Word programba...

A 2007-es Word programba (laptopon) hogy tudok képet illeszteni be?

Figyelt kérdés

Egy iskolai projekthez kellene be illeszteni képeket. De sajnos azt sem tudom hogy kell lementeni az internetről a képek vagy mi hogy meg legyen a laptopban. Szóval légyszi aki tudja az írja le nekem.

Köszi előre is!

2023. márc. 19. 15:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%

Ekkora szintű hozzá nem értés túlmutat azon, hogy itt neked pár mondatban válaszolni tudnának rá. Írásban és vakon senki nem fogja neked pontról pontra leírni hogy ide kattints, oda húzd, ezt csináld.

Ha eljutottál arra a pontra, hogy ilyen szinten laikus vagy az egészhez (miközben az iskolai feladat olyan alapszintű dolgokra kérdez vissza ami egyrészt már elvárt tudás, másrészt most tanítják tehát csak fel kellene venni a fonalat a tanrendhez és megtanulni), akkor szólni kellene a tanárnak, hogy fogalmad sincs semmihez és segítsen megérteni. Vagy pedig ideje kihúzni a fejed a telefonból és odafigyelni órán.

Már az is kizárt, hogy egy 15 éve elavult programot tanítanának, mikor az iskolai licenc biztos hogy az O365-re szól, úgyhogy még a programok felépítése, menüpontjai sem úgy néznek ki nálad, mint amin tanítják.

2023. márc. 19. 15:21
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Fent a "Beszúrás" fül alatt megtalálod, hogy "Kép" Kiválasztod a gépről és OK.

Egyébként miért a 2007-es Word? Rég elavult. 2023-ban csak nem ezt tanítják az iskolában.

2023. márc. 19. 18:21
 3/17 A kérdező kommentje:

Mert ezt a feladatot otthon kell megcsinálni és az otthoni laptopomon csak 2007-es Word van. Nem tudom hogy kell újabbat lehúzni rá.

És igen az iskolában tanították ezt laptopon, 2016-os Wordben csak már elfelejtettem hogy kell:/

De amúgy köszi.

2023. márc. 19. 19:43
 4/17 A kérdező kommentje:
Így mát értem ahogy 2-es válaszoló elmondtad csak még azt nem tudom hogy Googleről hogy kell lementeni vagy lehúzni képet a gépre.?
2023. márc. 19. 19:44
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Google keresőben rákeresel amit akarsz. Kiválasztod a kereső alatt, hogy "Képek", ha még többet akarsz. Jobb klikk az egyikre és "Kép mentése más néven". Megadsz neki a gépeden egy helyet, hogy melyik mappába akarod menteni. Onnan be tudod tallózni a Word dokumentumba.
2023. márc. 19. 20:00
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2023. márc. 19. 20:08
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem támadásból írom, mielőtt még félreértenéd!

Igazából tényleg nagyon az alapoknál kellene kezdeni, nem tudom, hogy a tanárod mennyire partner ebben, mint ahogy azt sem, hogy hányadik osztályba jársz, de valahol tényleg az elején kellene a doglokat kezdeni. Megismerkedni a számítógéppel, hogy mi micsoda, nagy vonalakban megérteni a száímtógép működését és felépítését (nem kell egyetemi szinten, de azért azzal legyél tisztában, hogy pl. mi az a háttértár, memória és háttértár közötti különbség, stb.), majd elsajátítani az operációs rendszer (a leírtak alapján valamelyik Windows verzió) működését, mi az, hogy program, megérteni, hogy hogyan szervezi meghajtókba, és mappákba az állományokat, stb, stb. Ha ezek nincsenek meg, "mechanikusan" akkor is meg lehet tanulni rengeteg dolgot, de az ember folyamatosan bizonytalan lesz, alapvető dolgokban ügyetlenkedik. (Most akkor hová mentettem le? Miért nem maradt meg az eredeti, amikor rányomtam, hogy mentés? Most akkor ez hol is van? Miért nem tudom előszedni?) Szóval első körben az alapokat kell elsajátítani. Mindehhez persze rengeteg gyakorlás kell, ez nem olyan, hogy kétszer átolvasod, és minden menni fog egyből.

Ha ezzel megvagy, akkor kellene egy kis rutint szerezned internethasználatból. Aztán meg jöhet a gyakrabban használt szoftverek megismerése. Szövegszerkesztő, táblázatkezelő, miegymás.

Ezek már csak azért is fontosak, mert ma már gyakorlatilag megkerülhetetlen, hogy számítógépet használj, és nem lesz mindig melletted más, aki megcsinálja helyetted. Márpedig jónéhány dokumentumot meg kell majd még szerkesztened a tanulmányaid, és a páylafutásod során. És hidd el, egyszerűbb és könnyebb most megtanulni, mint 10 év múlva. ;-)

Ami pedig az Office-t illeti: leszögezném, hogy a 2007-es Office azért nem rossz, csak kicsit már régicske. De ameddig tanuló vagy, ingyenesen igényelheted az Office 365-öt. Ezzel kapcsolatban talán a legcélszerűbb az iskola rendszergazdjátá felkeresni. (Vagy az infótanárt, esetleg az osztályfőnököt, de ők is a rendszergazdához fognak irányítani.) Bár ha Office 2007 van a gépeden, akkor gyanítom, a Windowsnak is régebbi verziója van, márpedig az Office 365 nem biztos, hogy régebbi Windowsokra is fel tud települni. De egyébként ha kis rutint szerzel a dolgokban, te magad is látni fogod, hogy nincs olyan nagy különbség a különböző szövegszerkesztők között. Főleg, ha jól tanítják, és nem abból áll az óra, hogy honnan hányadik ikon mit csinál. :D

Ami pedig a tanórákat illeti: javaslom, hogy jegyzetelj. Nem ciki egy füzetet elővenni, és abba leírni, amiket tanultok. Fejben nem fogsz tudni mindent tartani.

2023. márc. 20. 09:42
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszi szépen neked is.

De ha esetleg te vagy valaki tudja hogy hogy kell 2016-os Word-öt (mert a suliba a laptopokon 2016-os Word van és azt azért már jobban ismerem) lehúzni laptopra az légyszi írja le hogy kell.?

2023. márc. 20. 20:16
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Mivel diák vagy, ezért ingyenesen elérhető neked az o365 csomag. Be kell regisztrálnod ehhez a sulis email címeddel vagy valami hasonlóval, hogy hozzáférhess a szoftvercsomaghoz (word, excel, powerpoint, onenote, teams).

[link]

Tanároknál is érdeklődj, biztos jobban tudnak segíteni.

2023. márc. 22. 10:44
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

"A 2007-es Word programba (laptopon) hogy tudok képet illeszteni be?"

Pont úgy ahogy az iskolában tanították.

Vagy a könyvben írják.

Talán nem az insta, stb szarságokat kellett volna nyomkodni tanulás helyett.

Más közösségi oldalon hogy illesztesz be képet?

Teljesen mindegy hogy W2006 vagy 2021, vagy akárhogyan is hívják, mindnél pont ugyanúgy kell, max a menük, menüsor, menü-szalag más, de ha még ennyi kreativitás sincs benned akkor az azt jelenti hogy egyáltalán nem is érdekel a dolog.

Ékes példája hogy aki hülyének születik, az hülye is marad.

2023. márc. 22. 11:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!