Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan érhetem el az otthoni...

Hogyan érhetem el az otthoni gépem fájljait?

Figyelt kérdés
Az otthoni gép általában 0-24 be van kapcsolva, néha pihentetem, de az ritka. Viszont sokszor előfordult már, hogy szükségem volt néhány fájlra a D: meghajtóról. Hogyan tudom megcsinálni azt, hogy mondjuk telefonról, vagy egy másik gépről elérhessem a d: meghajtót?
2023. márc. 2. 16:22
1 2
 11/14 gentoojedi ***** válasza:

#Az se igaz hogy fix ip kell. Sima otthoni net előfizetéssel is megy. Van dyndns.

Igen, ami már tudtommal jóideje nem ingyenes.

#Különben sem változik csak heti 1x

Aha. Szerinted a különben sem változik és a csak heti egyszer az nem ellentmondás? Mert nálam a csak het 1x az változást jelent, ráadásul az elég gyakori. Ha évente egyszer változna akkor sem lenne igaz az az állítás, hogy különben sem változik. Legfeljebb az már elviselhető.

#Ezért jó az FTPs mert ha csak fileátvitel kell akkor csak fileátvitelt kap, semmi mást..!

Ezért kell a fix ip, hogy soha ne változzon.

Azért az ftps megoldások sem a legbiztonságosabbak. Anydesket is fel lehet konfigurálni, hogy csak fájlátvitel lehessen róla végezni.

#Lehet 6db 6TB hdd van a gépében és m2 ssd-ről bootol. :) Drága nas-al kihelyettesíteni.

Akinek van pénze 6db 6TB-os merevlemezre, annak ilyen izmosabb NASra is legyen!

2023. márc. 8. 13:11
 12/14 gentoojedi ***** válasza:

Előző hozzászólásom korrektúráznám, mert utólag nem engedi a rendszer szerkeszteni.

Az Ezért kell a fix ip, hogy soha ne változzon. rossz helyre került beszúrásra. Egyel korábbi válaszra értendő.

2023. márc. 8. 13:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az Anydesk, Teamviewer és hasonló szolgáltatásokat én is kerülöm, mint ahogy a multik által üzemeltetett felhőket sem, de ha egyszerűségről van szó, akkor ezek verhetetlenek. Egy SFTP/FTPS/SSH szervert beüzemelni, ráadásul jól beüzemelni, nem olyan egyszerű. A legtöbb átlagfelhasználónak egy port forwarding beállítása megugorhatatlan kihívást jelent, pláne, hogy ha esetleg cgNAT mögött van a gépe, ami erősen valószínű.

Dinamikus DNS szolgáltatótóból van egy sereg, van amelyik ingyenes, van amelyik nek. Én az ipdns.hu-t használom évek óta, semmi problémám vele. De egy kevésbé hozzáértő felhasználónak ezt sem olyan egyszerű beállítani, csak akkor, ha a routere támogatja, vagy van hozzá kliensprogram. Nekem OpenWRT-s routerem van, ehhez custom DNS providerként hozzá lehet adni.

2023. márc. 8. 14:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Az IP változás pedig csak attól függ, hogy a szolgáltatónál hogy van konfigurálva a rendszer. Van, ahol minden csatlakozásnál új IP-t kap a klienst, függetlenül a DHCP lease time-tól és minden mástól, van, ahol pedig évente kétszer kap a kliens új IP-t, akkor is csak azért, mert infrastruktúra változás volt a szolgáltatónál (egyébként a DHCP szerverük cacheli az adott MAC-hez rendelt IP-t, és ugyanazt osztja ki minden csatlakozásnál).
2023. márc. 8. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!