Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan érhetem el az otthoni...

Hogyan érhetem el az otthoni gépem fájljait?

Figyelt kérdés
Az otthoni gép általában 0-24 be van kapcsolva, néha pihentetem, de az ritka. Viszont sokszor előfordult már, hogy szükségem volt néhány fájlra a D: meghajtóról. Hogyan tudom megcsinálni azt, hogy mondjuk telefonról, vagy egy másik gépről elérhessem a d: meghajtót?
2023. márc. 2. 16:22
1 2
 1/14 Nyam2007 ***** válasza:
Megpróbálsz keresni olyan alkalmazást
2023. márc. 2. 16:46
 2/14 anonim ***** válasza:
Az otthoni gépen bekapcsolsz egy FTPs szervert: vagy a win beépített iis ftp szerverét vagy telepíted a FileZillát. Routeren beállítod a portforwardokat és egy FTP kliensel bárhonnan eléred ip cím szerint (vagy ddns néven) biztonságosan.
2023. márc. 2. 16:47
 3/14 A kérdező kommentje:

#1:

Na b.zmeg! Jó is hogy mondod!

#2:

Köszönöm szépen a választ! Igyekszem valahogy ezt megcsinálni.

2023. márc. 2. 16:56
 4/14 anonim ***** válasza:
A leg egyszerűbb megoldás talán az Anydesk
2023. márc. 2. 18:31
 5/14 anonim ***** válasza:
Amit én csinálnék (és lényegében csinálom is): DDNS + VPN szerver a gépen, telóval VPN-el csatlakozol otthoni hálózatra és SAMBA megosztást eléred. Pöppet jobb mint egy FTP szerver.
2023. márc. 2. 18:56
 6/14 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb valamilyen felhős tárhelyet használni kliensprogrammal, pl. Google Drive-ot.
2023. márc. 2. 19:37
 7/14 anonim ***** válasza:
6/ 6TB-hoz?
2023. márc. 2. 19:47
 8/14 anonim ***** válasza:
#7 Kérdéses kérdezőnek mennyi adat az ami "kell". Nekem a fontos adatok Google Drive-on vannak, ráadásul ha kérdezőnek ezek fontos adatok, akkor mindenképp kell róla legalább még egy mentés, erre jó a felhő. Se ezen kívül van nekem még 12TB amit felhőre nem tennék, na ezt VPN-en és SAMBA-n keresztül érem el ha kell
2023. márc. 3. 04:14
 9/14 gentoojedi ***** válasza:

6TBhoz meggondolandó lenne NASt beszerezni. Tudom nem olcsó, de ha amúgy is 0/24-ben megy a gép nem mindegy, hogy 90W-ot fogyaszt vagy 15W-ot.

Biztonság szempontjából is ez a jobb. Ha meg marad a pc, akkor a 4-es válaszával egyetértek, de nem csak a legegyszerűbb, hanem a legbiztonságosabb is.

Minden egyéb megoldáshoz fix ip cím kell, hogy bármikor bárhonnan elérhesd a gépet. Anydesk használatával vagy NAS-sal - pláne, ha synology - ez elkerülhető. A fix ip cím kérés meg drága mulatság.

2023. márc. 3. 12:25
 10/14 anonim ***** válasza:

9/

Lehet 6db 6TB hdd van a gépében és m2 ssd-ről bootol. :)

Drága nas-al kihelyettesíteni.

Azzal sem értek egyet hogy az AD,TW és társai olyan biztonságosak lennének. Mert ezek szolgáltatások. Meg kell bízni a szolgáltatóban (?). És velük mindenhez hozzá lehet férni. Túl sok mindenhez, olyasmihez is amire nem lenne szükség. (Ugyanez a gond a VPN-el is) Igaz valóban a legegyszerűbb. Pl a rendszergazdának beállítani, így nem jön vissza az emberke újabb és újabb kérésekkel, mert mindenhez engedélyt kapott. De ha egyszer egy jogosulatlan is bejut a (vpn) csőbe -mert el kellett menned az asztalodtól, ő megy gyorsan a helyedre ült.. :P

Ezért jó az FTPs mert ha csak fileátvitel kell akkor csak fileátvitelt kap, semmi mást..!

Az se igaz hogy fix ip kell. Sima otthoni net előfizetéssel is megy. Van dyndns. Különben sem változik csak heti 1x a netszolgáltatótól kapott ip cím vagy mégritkábban.

2023. márc. 3. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!