Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 10 rávehető hogy...

Windows 10 rávehető hogy Ubuntu-t boot-oltasson?

Figyelt kérdés

A Windows 10 rávehető, hogy Ubuntu-t lehessen hozzáadni a boot menühöz?

Azt szeretném, hogy a Windows legyen az alapértelmezett, de ki lehessen választani az Ubuntu-t is.

Jól, stabilan tudja ezt a Windows is vagy csak Ubuntu alatt a Grub a járható út?

2023. febr. 28. 19:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A Windows bootloadere ha tudna, akkor sem bootolna be más rendszert, szóval marad a Grub.
2023. febr. 28. 19:43
 2/10 anonim ***** válasza:
30%

Persze

Szerencsés csillag együttállások esetén a win10 épphogy bebootolja

2023. márc. 1. 08:09
 3/10 A kérdező kommentje:
Eltérő adathordozóra lett telepítve a két OS.
2023. márc. 1. 09:20
 4/10 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Akkor meg már úgy kell lennie hogy induláskor választhasd ki melyik induljon. Egyébként már egészen kezd az zavarni hogy sok linuxos szidja a windows-t közben meg a windows valamien formában továbbra is használatba van a gépén. Linux felhasználóként ez nagyon zavaró.
2023. márc. 2. 15:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Én nem szidtam. :)

Egyébként az a helyzet állt elő, hogy az a lemez, amin a Linux van, nem tehető alapértelmezetté a BIOS-ban, hogy arról boot-oljon és a grub-ba így nincs értelme beírni.

Megoldottam korszerűtlen módon, egy bootCD-vel, grub boot-oltatja mindkettőt, menüből lehet választani.

2023. márc. 2. 16:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Alapból a windows úgy lett megcsinálva, hogy azt feltételezi, hogy csak Ő van a gépen, semmilyen más OS.

Az linuxok toleránsabbak, a dual boot beállítása triviális, lehet erről olvasni elég sok guideline-t.

2023. márc. 9. 12:15
 7/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk igen, valószínű rávehető hogy a Windows-os lemezre dobja át a Grub-ot.
2023. márc. 9. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként már egészen kezd az zavarni hogy sok linuxos szidja a windows-t közben meg a windows valamien formában továbbra is használatba van a gépén."

Sajnos munka miatt kell. Nem tudok teljesen megválni tőle, de kb. kéthavonta használom.

2023. márc. 18. 23:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy mi a célod, de lehet, hogy inkább a wsl a te barátod. windows alá tudsz linuxot telepíteni, minden műxik benne. Mintha csak 1 program lenne. Én ezt használom. OpenVas is megy alatta, pedig az mindenre hisztis. Választhatsz, hogy milyen disztrót akarsz. [link]
2023. ápr. 6. 21:27
 10/10 anonim ***** válasza:

"Egyébként már egészen kezd az zavarni hogy sok linuxos szidja a windows-t közben meg a windows valamien formában továbbra is használatba van a gépén."

Ha veszek 1 BMW-t, és azzal járok, de mondjuk egy szervizelés miatt buszra kell szállnom, még nem következik ebből, hogy a BMW sz@r lenne, a buszozás meg királyság.

2023. ápr. 16. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!