Más rendszerrel formázott HDD tartalmát, hogy lehet Windows 10 alatt megjeleníteni?
Egy Panasonic DMR-EH57EP-K 160GB-os HDD felvevős DVD-be épített HDD-ről szeretném a rajta lévő tartalmat számítógépre átvinni, mivel a készülék tönkrement.
Kiszedtem belőle a HDD-t, rádugtam egy adatmentőre, és a másik végét a laptopra.
A probléma az , hogy nem jelenik meg a gépen.
Szerintem az lehet a probléma, hogy a készülék még újkorában a maga rendszerére leformázta a HDD-t, és hiába lett rá felvéve, laptopra kötve nem jelenik meg, a Windows nem ismeri fel. (Próbáltam Windows 7-es gépen is, ugyanez a helyzet).
Milyen szoftverrel tudnám felismertetni a HDD-t meghajtóként az adatmentőn keresztül, hogy a Windows is lássa, és hogy át tudjam menteni az adatokat róla?
Első körben nézd meg milyen fájlrendszer van rajta. Nem vagyok benne biztos hogy a gyári Windows mindent felismer, de a Minitool Partition Wizard igen.
Nagy valószínűséggel Linux fájlrendszer lesz rajta (mivel Linux-ot futtat kb minden eszköz), és ha szerencséd van nem kódolt. Azt úgyis csak szolgáltatós boxok szokták tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!