Milyen játékkal szoktatok játszani?
A valóság nálam az, hogy már nem játszok játékokkal. Nem kötnek le. Amivel játszottam eddig, azt végig is toltam, a Broken Sword II volt meg a PoP és a desert storm II is valahogy meg tudott fogni.
Ha mostanában játszani van kedvem, akkor előveszek valami problémát és azon agyalok, próbálom lekódolni. Az ilyesmi kikapcsol és hasznos is. A játékprogik már nem érdekelnek. Stupid FPS-ek, meg p & click szaharok. Fuj.
Nem vagyunk az átlagnál "okosabbak", azokat a tudományos területeken keresd (matematikus, fizikus, stb...). Akik közülünk "okosak", azok valami hatalmas tech cég R&D részegén dolgozó phd-s vagy kisebb cégnél ezzel egyenértékű munkát végző emberek.
Akiket még "okosnak" lehetne mondani, azok C++ seniorok vagy egyéb nem triviális fejlesztést végző szakemberek. Pl webfejlesztés is nagyon absztrakt, de sokkal bonyolultabb egy komplex C++ programot csinálni, még ha nem is fizet annyit, mint a webfejlesztés (nyílván nincsenek olyan nagyon nagy különbségek). Meg ahogy a kamu #1 is írta, a red teaming/blue teaming, penetration testing és egyéb "hackeléssel" foglalkozó szakemberek még általában akik kiemelkedően "okosak" szoktak lenni.
Programozni nem nehéz, csak kell rengeteg szorgalom vagy erős szenvedély/érdeklődés a területed iránt és egy kicsit más gondolkodásmód. Biztos lepontoznak ezért, mert itt a szakma legalja van (néhány üdítő kivétellel) meg olyanok akik csak programozók szeretnének lenni.
Egyébként értem mire gondolsz okos alatt, de nem hiába tettem idézőjelbe. Nem nagyon lehet olyat mondani, hogy valaki okos, csak hogy valaki valamiben okos. Tudományosan talán 7(?) fajta intelligenciát kilünböztetnek meg, de ennek olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!