Microsoft Wordben hogy lehet beállítani hogy a szavak előtti idézőjel mindig alul legyen utánuk pedig felül?
Ma vettem észre hogy amikor Shift+2 idézőjelet ütöttem be egy szó előtt az idézőjel felső indexben volt és nem alsóban ahogy szokott mint tegnap.
Mit ronthattam el?
Hogy csinálahtó vissza?
Milyen nyelvezetű a szövegrészlet az idézőjelek környékén? (tehát nem csak a benne lévő szöveg, hanem az is lényeges ami előtte van)
A nyelvhelyesség-ellenőrzőtől függ.
A világ nyelveinek nagyjából felében felső indexben használják a kezdő idézőjelet is, a másik felében pedig alsó indexben.
Nem tudom hogy pontosan hol (legalábbis magyarul nem tudom elmondani, mert angolul használom az Office-t), de az idézetek kezelésének módját át lehet állítani "Okos"-ról, "Holland" verzióra (a "Dutch-quotation" a régies verzió, ilyenkor minden nyelvnél kierőszakolja), hogy alul legyen az első idézőjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!