Hogyan lehet win10 - nél kikapcsolni az automatikus frissítéseket?
Láttam videón, hogy gpedit.msc program és ott beállítani Windows update konfigurálásánál hogy a frissítés letöltésére és telepítésére is kérdezzen rá. Így csak azt tölti le, amit én engedek. Ezután cmd ben gpupdate parancs. Azt írja sikeresen frissítve. Ujrainditom a gépet, de ugyanúgy magától letölti a frissítéseket, ha megnézem gépház >frissítés és biztonság - ra kattintva.
Láttam egy másik módszert, hogy services.msc -t futtatva a Windows update et le kell tiltani és leállítani, viszont utána ugyanúgy Ujrainditás után magától vissza van kapcsolva a Windows update program.
Milyen módszerrel lehetne esetleg valóban kikapcsolni?
Külön tűzfallal letiltod a hozzáférést a Microsoft szerverek felé.
Vagy csinálod azt, amit az első mond. A Windows felhasználók 95%-ának alapvetően semmi szüksége Windowsra, csak gyerekkora óta azt szokta meg és eszébe sem jut néhány hétre kimozdulni a komfortzónájából, amíg átszokik másra.
Ehhez még hozzátenném, hogy érdemes néha ellenőrizni, mert a winfos néha képes a tudtod és beleegyezésed nélkül visszakapcsolni a frissítéseket.
Külön kis programokkal lehet, mert egyébként visszakapcsolja magát
pl
Vagy a win updates disabler v1.2 progi is jó.
#6 Másfél éve van meg a mostani gépem, telepítés után első dolgom volt kikapcsolni a winfos update-et. Azóta sincs vele semmi gond. A frissítések talán befoltoznak egy-két biztonsági rést a több ezer közül, de cserébe lassítják a rendszert, új bugokat okoznak (miközben a régieket nem javítják), és rosszabb esetben tönkre is tehetik a rendszert úgy, hogy csak a formázás segít.
Winfos mellett, a rendszerpartíción semmiképpen ne tarts fontos adatot, mert a winfos bármikor képes spontán öngyilkosságot elkövetni, de a fentiek miatt nagyságrendekkel több esély van az adatvesztésre akkor, ha be van kapcsolva az update.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!