Egy Ewent EW7014 dokkoló képes-e klónozni linux operációs rendszert is? ez valóban működik a gyakorlatban? Ha nem milyen módszert válasszak ami biztosan működni fog?
Clonezillát szoktam, de jellemzően képfájlba nem 1:1-ben klónozok.
Amit csinálnék.
1, képfájlba mentés (a későbbi műveletek miatt, biztos ami biztos)
2, partíciók lekicsinyítése SSD méretére (azért legyen egy picit kevesebb)
3, lemez-lemez klónozás, lehet van valami kapcsoló is, amit be kell állítani, hogy akkor is megcsinálja, ha a cél kisebb, mint a forrás, ezt nem tudom fejből.
félreértés elkerülése végett:
Clonezillát szoktam, de jellemzően képfájlba ( nem pedig 1:1-ben klónozok).
Ez a videó megfelelő útmutatást ad arra, hogy jól csináljam?
https://www.youtube.com/watch?v=6hXKpnitzrw&ab_channel=TechIN
Valószínű nem fog úgy menni, mint írtam kisebb a cél, mint a forrás lemez, bár lehet valamit alkottak azóta a clonezillások.
ez elvileg a megoldás:
"start Clonezilla, expert, device-device, local, select -icds and finally the -k1 option"
#6: Mindent a leírtak alapján csináltam, kicsit más volt a sorrend amit írtak, de megtaláltam az összes változót és beállítottam. Logikus volt egyébként teljesen, főleg, ha magyar nyelvre állítottam volna még könnyebben ment volna a történet, de így sem volt gond vele.
Azonban egyszerűen nem volt hajlandó vele elindulni, a BIOS-ban látszódott pedig az SSD kiírta szépen. Mi lehetett a gond szerinted, miért nem tudott vele elindulni? Egyszerűen csak az alap BIOS kiírása után, proci, memória fent a bal felső sarokban a hosszúkás kurzor jel villogott és ennyi.
Az EWENt-el még eddig se jutott, az egyszerűen nem akarta elkezdeni a klónozás folyamtát, pedig többször próbáltam. Szóval valószínűleg maradni fog a tiszta telepítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!