Az aliexpresszes katana kardok között valóban nem érdemes nézelődni, annyira gagyik lennének vagy lehet azért jót is kifogni ( ami mondjuk nem esik szét, repül le a penge gyakorlat közben stb.), ha igen pontosan mikre érdemes odafigyelni?
Nem értem miért kell egy ilyen kérdésre azonnal egy több milliós japán kardal példálozni.
Én is példáloznék hogy megérsd miért írtál hülyeséget:
" Kérdés:
-Megakarom venni az első autóm....egy 98-as Suzuki swift-re gondoltam, erre van pénzem,de nem tudom hogy megbízható-e.Szerintekek?
Válasz:
-Hát végül is 4M körül vehetsz S-osztályos Mercedest, de a jobbak 20M fölött vannak..
Érted már hogy miért írtál hülyeséget?
A másik...ha valódi japán kardról akarsz okoskodni akkor jen-ben számolj, ne dollárban...
Az japánban nem honos pénznem.
Tessék neked is egy link:
Ezeket megveheted, és elküldik neked..
Na,látod hogy hülyeséget írtál?
Ha átszámolgatod nem kerül az igazi se több millióba, van ott olcsóbb is.
A kérdezőnek:
Ránéztem az Aliexpresses kardokra. Ahogy látom itt anime replikák vannak jobbára, és borzalmas minőségben, ki tudja kitől, és hogyan.
A hamisítvány fogalma nem tudom hogy mit takar, ha azt hogy nem japánban készült egy japán keze által..hát akkor a világ szamurájkard készletének közel 80 százaléka hamisítvány, de nem mind rossz minőségű.
A tudás a lényeg, és az alapvető minőség.
Alapvető minőségű kardot 100-500E Ft ig is vehetsz, ami nem hagy cserben gyakorlat közben.
A tudás meg..az előző válaszadónak is szól:
Egy több danos mesternél egy fa gyakorló kard
Egy laikus kezdőnél egy 3M Ft-os kard.
Indul a gyakorlat.....
Megsúgom hogy van 2 másodperced össze esni a 3M Ft-os kardodat elhalyítva miközben az orrodból-szádból ömlik a vér...
A kard ára és minősége valólyában semmit sem számít tudás nélkül.
Vissza az Aliexpress-hez.
Formagyakorlatra nem ajánlom egyiket se, ezek csak dísz kardok.
Alapvetően hanyagolnám a külföldi oldalakat ha nincs még referenciapontod, és tudásod a kardok minőségét illetően.
Itthon is vehetsz 50E Ft körül olyan kardot ami nem hullik szét a kezedben forma gyakorlat közben.
Van vagy 3 oldal, abból egy látogatható bolt is.
Nem képviselem egyik boltot sem, de vettem már az egyiktől és nem hullott szét a kard a kezemben, nem görbült el mint a bilifüle, nem tört el a túledzéstől.
Itt leírják magyarul jobbára az alapvető fogalmakat is.
Több fokozata van a minőségnek.
A korhű kardok olyan 150e - nél kezdődnek. Viszont "harcra kész" kardot már olyan 50e - től is találsz. Ha meg csak formagyakorlatozni szeretnél, akkor ott az iaito.
2# esetleg erről a boltról van tapasztalod?
(Külön kérdésként akartam kiírni, de látom hasonló a kérdés)
2#Vagyok.
Nem.
Tőlük nem vettem még semmit.
Hallottam már a boltról, de nincs véleményem, se referenciapontom.
A kínálatból viszont 2 márka van amit ismerek, és az ismerősők által elismert minőségűek.
Cold Steel*
John Lee*
Cold Steel márka volt már a kezemben.
Erős, megbízható. De nem különösen nem hagyott mély nyomot bennem. Egyszerű, a penge ugyan erős, de a csiszolása hanyag, a koshirae( minden más a pengén kívül) hanyag, puritán. Nem mellékesen drága....talán ez a legfontosabb.
Az én véleményem szerint nincs ár-érték arányban.
John Lee...egész jó kardok, ilyen is volt a kezemben.
Ugyan az a megbízhatóság, és több megmunkálást adnak. (Szebbek)
Az ár itt is sok, de jobb az ár érték arány.
Ezek mind a boltól elvonatkoztatott saját tapasztalatok a két márkáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!