Windowst hogyan lehet aktiválni?
Laptop elfüstölt, lett bele téve egy új ssd ami teljesen üres és nekem kell telepítenem.
Alján van egy hologramos windows címke, hogy jár hozzá windows de az új fajta amire nincsen rányomtatva aktiváló kód.
Telepítés közben netet kell majd adni a laptopnak, és magától aktiválódik majd a Windows.
Az elején mikor kérné a licenc kódot, azt a részt át kell ugrani.
Ha a telepítés végén lehet csak netet varázsolni rá (mert Wi-Fi driver-t kell feltelepíteni) akkor is aktiválódik, feltéve ha volt rajta Windows 10, illetve nem tudom hogy ha régebbi Windows volt rajta, de a gép élettartama alatt frissítve nem lett, ez esetben mi a helyzet.
Legrosszabb esetben 2-3 ezer Ft értékben veszel OEM kulcsot.
Eredeti windows volt rajta amit gyárban kapott.
Alján lévő címke miatt gondolom örökre jár hozzá és most is ugyanazt szeretném rátenni.
Van hozzá kábeles internetem.
Arra emlékszem, hogy windows 10 volt rajta de hogyan tudnám kideríteni, hogy melyik változat?
Címke csak annyit mond, hogy "WindowsR".
Home vagy pro változat lehetett.
Azt mondja hogy a kódot nem tudja, így nem lehetséges az, hogy a kód alapján választ a rendszer, de ha felteszed Home-t és nem aktiválódik, akkor a telepítést törlöd és felteszed a Pro-t, én ezt csinálnám.
Esetleg a gép márkára és altípusra rákeresel, hátha még megtalálod: milyen Windows változattal árulták, Home vagy Pro.
Szerintem a Home változat esélyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!