Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok belépni a tenda...

Hogyan tudok belépni a tenda routerem kezelőpaneljébe?

Figyelt kérdés
192.168.1.1 nem működik, és a tendawifi.com sem, mivel AP-ban van a router.
2022. dec. 19. 18:31
 1/7 P.O.C. ***** válasza:
Ha AP-ban van a router, akkor a DHCP sem működik. Vagyis neked kell ellátni IP címmel a hálózati adapteredet manuálisan. Utána be tudsz majd lépni a megszokott módon.
2022. dec. 19. 18:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Alján van egy cetli a részletekkel.
2022. dec. 19. 19:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Reseteld. Akkor be tudsz lépni a gyári felhasználónévvel és jelszóval, aztán azt állítasz, amit akarsz.
2022. dec. 19. 21:59
 4/7 A kérdező kommentje:
1.: Emlékszem, hogy régen megtaláltam a router ip címét valahol, nem kellett resetelni, meg ilyen baromságokat. Csak azt felejtettem el, hogy hogyan lehet megtalálni.
2022. dec. 20. 00:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy parancssort indítasz és beírod: ipconfig
2022. dec. 20. 08:11
 6/7 P.O.C. ***** válasza:

ipconfig viszont csak akkor működik, ha aktív a DHCP a routeren ilyenkor az alapértelmezett átjáró lesz a router IP címe. De AP módban általában kikapcsol a DHCP kiszolgáló a routeren.

Ilyenkor csak egy semmire nem jó APIPA -val kiosztott címet mutat. Ezért kell neked manuális beállítani egyet a Windows adapterbeállításainál.

[link]

Utána lehet próbálkozni IP szkennelő szoftverekkel, ami egy adott tartományt végig szkennel. És kiírja ha van ott valami. pl.: [link]

Ha ez se hoz eredményt csak a router hard reset -elése az egyetlen út. Erről meg a kézikönyvében olvashatsz.

2022. dec. 20. 09:38
 7/7 A kérdező kommentje:

6.: Áhhh, kösz szépen, ez volt az a program, amivel régen is megtaláltam a routerem ip címét.

Az ipconfig parancs pedig nem találja meg a router ip címét.

Egyébként betudok én lépni anélkül is, hogy hard resetelnék. A telekomos modem adja ki a tenda új ip címét, tehát csak ki kell húzni belőle a kábelt manuálisan, és máris elérhető a tendawifi.com :D Csak ugye nem akarok itthon megszopatni mindenkit, hogy folyton kihúzogatom, ez nem megoldás.

2022. dec. 22. 14:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!