Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Eshetőség számítása?

Eshetőség számítása?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy olyan weboldalt keresek, ahol a következőt tudnám csinálni: Van 15 golyóm (kék és fehér). Ezt a 15 golyót szeretném úgy megkapni, hogy az összes lehetőség legyen levezetve. Gondolok itt a színre, egy szín többször is használható.. Pl a 15 golyóból az 5. és a 9. kék, a többi pedig fehér, vagy 1-et kivéve fehér stb.. Aki tudna segíteni, azt megköszönöm!

2022. dec. 14. 11:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Levezetve, hogy írja ki egyesével, ahogy 3 golyóra leírtam?

Weblapot nem tudok, de python script ami korábbi válaszban írtam ezt csinálja. Mondjuk lehet szerencsésebb lenne fájlba írni, nem a képernyőre

2022. dec. 14. 13:33
 12/19 A kérdező kommentje:
Igen! Így jó:)) Így szertném megkapni a 15 golyóra is, csak nem lenne piskóta levezetni.. :D
2022. dec. 14. 13:34
 13/19 A kérdező kommentje:
Aha, azt láttam. Nyílván lehet számmal, csak a variációk a fontosak. A Python-hoz viszont nem értek, annyira.. :/
2022. dec. 14. 13:36
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Más programozási nyelvben is meg lehet csinálni, akár HTML-be ágyazott javascriptben, csak azért választottam a pythont, mert abban két sor az egész
2022. dec. 14. 13:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm a segítséget!
2022. dec. 14. 13:47
 16/19 anonim ***** válasza:

Megcsináltam javascript + html-ben is, itt kicsit hosszabb lett. Ezt úg tudod könnyen lefuttatni, ha kimásolod az lábbi kódot (gondolom most is törölni fogja az identálásomat), bemásolod egy fájlba (pl. golyo.html) és megnyitod egy böngészőben. Eltart egy kis ideig, amíg lefut, de kiírja az összes lehetőséget 15 golyóra nézve (0 és 1 karaktereket használ). A ballNum értékét tudod 15-ről másra állítani, ha változtatni szeretnéd a golyók számát:

<!DOCTYPE html>

<html>

<body>

<p id="balls"></p>

<script type="text/javascript">

var eleContainer = document.getElementById('balls'),

html = '',

ballNum = 15;

for(var i=0; i< Math.pow(2, ballNum); i++){

html += i.toString(2).padStart(ballNum, '0') + '<br>';

}

eleContainer.innerHTML = html;

</script>

</body>

</html>

2022. dec. 14. 14:17
 17/19 anonim ***** válasza:

HTML + Javascript:

[link]

2022. dec. 14. 14:26
 18/19 NTBS ***** válasza:
A megoldás PYTHON.
2022. dec. 14. 15:29
 19/19 A kérdező kommentje:
Ahaa, ki is jött! Nagyon köszönöm a segítséged!:)
2022. dec. 14. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!