Word és EXCEL használatakor a következő hibaüzenetet kapom: "A számítógépen lévő korlátozások miatt ez a művelet nem hajtható végre.Kérjen segítséget a rendszergazdától." Mi lehet a probléma?
Zárd be az Office programokat.
Start menün jobbegérgomb > Windows Powershell (rendszergazdaként) > Igen (ha rákérdez) > a megjelenő ablakba ezeket a parancsokat másold be és futtasd:
reg add hkey_current_user\software\classes\.xhtml /ve /d htmlfile /f
reg add hkey_current_user\software\classes\.xht /ve /d htmlfile /f
reg add hkey_current_user\software\classes\.html /ve /d htmlfile /f
reg add hkey_current_user\software\classes\.htm /ve /d htmlfile /f
reg add hkey_current_user\software\classes\.shtml /ve /d htmlfile /f
CspCsj: javaslatod sajnos nem jött be. Érdekesség, hogy a LibreOffice alatt a kérdéses dokumentumoknál jó működnek a hivatkozások.
A hiba egy laptopon jelentkezik. Az asztali számítógépen nincs ilyen hiba szerencsére. De akkor is, mi a fene történhetett? Mi még a teendő?
Pontosítások: Microsoft Office 2003 verzió mindkét gépen. SP2
A laptopnál újra telepítettem, de nem oldotta meg a problémát.
A rendszer regisztrációs adatbázisában van a hiba, és szerintem összefügg az Internet Explorer böngésző beállításaival.
Megpróbálnám elindítani az Internet Explorer-t, hátha helyreállít valami beállítást.
Az Internet Explorer hiánya okozta a hibát. Újra telepítettem a 11-es verziót. Az említett hivatkozások már működnek a Word és az EXCEL esetében is.
KÖSZÖNÖM az ötleteket!
További szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!