Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudom a Word programot a...

Hogy tudom a Word programot a gépemre tenni? A régi gépem elromlott és kaptam egy használt gépet egy rokonomtol.A kapott gépen vannak programok de a Word nincs rajta.Van Cd-m a Win10-es arrol szeretném csak a Word programot rátenni a gépre.

Figyelt kérdés
2022. nov. 6. 09:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
73%

CspCsj

De ezek szerint nem tudod értelmezni a jogi szöveget, csak Google-val megtalálni. Ezt nem bántásként írom, sokan vannak így vele.

Az idézett bekezdés pont az ellenkezőjét jelenti annak, mint amit te beleértesz.

Ez magyarul annyit mond ki, hogy alapesetben magáncélra készíthetsz másolatot egy jogszerűen megszerzett, a szerzői jogi védelem alá eső műről ( tehát pld. otthon lefénymásolhatod egy könyv oldalait, ha azt pld. könyvtárból kölcsönözted ki). Azonban a második mondatban tételesen felsorolja az általános szabály alóli kivételek. Ezek egyike a szoftver. tehát szoftvert még magáncélra sem másolhatsz, még akkor sem, ha az eredetit jogszerűen szerezted meg.

2022. nov. 6. 18:15
 12/14 CspCsj ***** válasza:
62%

#11:

Kösz a segítséget!

Szerzői-jogi esetekben (védekezésként) szokták felhozni a letöltést, mint (magáncélú) másolat készítését. (a törvényben nincs is külön "letöltés" vagy "internet" említve)

A MAHASZ-nál is a letöltést magáncélú másolatkészítésnek tekintik.

[link]

2022. nov. 6. 19:20
 13/14 A kérdező kommentje:

Engem mindenki félre értett szerintem vagy nem jol kérdeztem.

Megvettem a Win-10-et a gépemen ami elromlott rajta volt.

Most kaptam egy gépet amin rajta van a Win-10 csak a Word nincs rajta.

Most a CD-röl amit MEGVETTEM korábban arrol szeretném CSAK a WORD-ot rátenni a kapott gépre.

Ez lenne a kérdés hogyan tudom csak a Word -ot a gépre tenni.

Lehet hogy másképp kellett volna a kérdésemet ki irni.

Köszönöm a segitséget mindenkinek.

2022. nov. 6. 22:34
 14/14 CspCsj ***** válasza:
100%

#13:

A Windows rendszer nem tartalmazza a Microsoft Office programcsomagot, aminek a Word is a része.

Az Office programcsomagnak külön telepítőlemeze van. (de le is tölthető az internetről, mint a Windows telepítő)

Azonban a Windows és az MS Office is külön-külön fizetős szoftverek, ezért vagy vásárolsz MS Office termékkulcsot az aktiváláshoz (vagy illegális módszereket keresel), vagy ingyenes alternatívát próbálsz. (pl. LibreOffice)

Pedagógus és diák igényelhet ingyen MS Office-t a Tisztaszoftver keretén belül - keress rá, ha érintett vagy.

[link]

Otthoni használatra azonban elég szokott lenni az ingyenes irodai programcsomagokból bármelyik, pláne ami tud magyarul:

[link]

[link]

[link]

[link] (ez legutóbb még nem tudott magyarul, de sokan dícsérik)

Vagy böngészőn keresztül elérhető az egyszerűsített Webes MS Office is.

(ingyenes Microsoft fiókot kell csak regisztrálni)

[link]

2022. nov. 6. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!