Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » SSD törölt adatainak visszaáll...

Godzi1978 kérdése:

SSD törölt adatainak visszaállítása, hogyan?

Figyelt kérdés

Adott hardverként egy M.2 SSD egy notebookba szerelve, Win10 rajta. A gépet nem telepítettem újra, csak létrehoztam egy új fiókot, amit most használnak, a régit pedig töröltem a fiókhoz tartozó fájlokkal együtt.

A probléma az, hogy utólag kiderült maradtak olyan fájlok a fiókban amire szükség lenne. Eddig GetDataBack és Easus Data Recovery progikkal próbálkoztam, de nem igazán találtam semmit. Van-e más szerintetek, amit meg lehetne próbálni? Esetleg a Windows 10 mélyebb bugyraiban kutatni (nem volt semmi rendszervisszaállítás bepipálva). Mi a meglátásotok

2022. okt. 30. 06:56
 1/5 DK-s ***** válasza:
38%

Én csak feltételezek!

Mivel az SSD szilárdtest-relékkel működik, így a törlés folyamata "ezerszer" egyszerűbb művelet, mint a HDD-k fizikai lemezei esetén.

Elképzelhetőnek tartom, hogy SSD esetén a törlést egy pillanat alatt, ténylegesen végre tudja hajtani. A HDD-knél azért volt szükség a törlésnél arra, hogy csak "törölt", vagyis felülírható bejegyzést kapott a file, mert a tényleges törlés sok időbe tellett volna.

2022. okt. 30. 09:00
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
SSD esetén a törlés az törlés, nincs esély a visszahozatalra. (ha működött a Trim)
2022. okt. 30. 09:19
 3/5 anonim ***** válasza:
61%
Működő Trim esetén nem fogod tudni visszaállítani az adatokat.
2022. okt. 30. 11:49
 4/5 beni590 válasza:
Próbáld meg a DiskDrill Pro Recoveryt. Én ezzel az alkalmazással visszaszereztem az adataimat. Ahogy írod, kétszer próbáltad, így nehezebb lesz. Próbáld meg ezzel a programmal. Csak a Pro verzió jó hozzá. Nekem is SSD van.
2022. okt. 31. 16:42
 5/5 anonim ***** válasza:

4/

Nálad azért működött mert te nem törölted a fileokat hanem összeomlott a filerendszered (RAW lett) az SSD-n.

2022. okt. 31. 17:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!