Jaaaj, nem egy iskolának van 450 számítógépe, hanem egy tankerületi fenntartóhoz tartozik több iskola. Az igazgató gyorsan elvitt 5 iskolába egymás után, kb. ebből állt ki az egész nap, hogy csak telepítettem, klónoztam, majd irány a következő. Az egyikben covidos volt a rendszergazda, a másikban felmondott és totál káosz lett az informatikai infrastruktúrában, a többiről nem igazán beszélt az igazgató és én csináltam meg ezzel a módszerrel 5 suli gépállományát.
2022. dec. 25. 23:26
12/15 anonim válasza:
Bár ez nem teljesen ennek a kérdésnek a témája, de téged kihasználtak. Vagy az igazgató az egész kerületben egy tipikus nyaligátor.
2022. dec. 31. 01:25
13/15 anonim válasza:
Mi mindig klónozással telepítjük újra a gépeinket, PXE boottal. De már az előre beaktivált rendszert húzzuk fel, nem utólag aktiválgatjuk. Nincs ezzel a módszerrel semmi gond. Egy egyetemról van szó, 400 géppel.
A tankerületek élén nagyon sok esetben politikai nyomásra odarakott emberek ülnek, akiknek a hozzáértése minimum megkérdőjelezhető. A feleségem évekig dolgozott egy középiskolában, sok érdekes történetet mesélt. Nálunk, az egyetemen is van olyan emberke, aki korábban tankerület igazgató volt, eszméletlenül buta és bugris a csávó, dehát a Fideszes polgármestere testvére, muszáj volt felvenni. Kapott egy irodát, de amúgy félévente kétszer jár be dolgozni, pedig elméletileg van egy törzsideje, amit bent kellene töltenie. De ugye felrlősségre vonni senki nem meri.
2022. dec. 31. 07:39
14/15 NTBS válasza:
Nem.
2023. jan. 31. 17:01
15/15 anonim válasza:
Ahova én járok, a rendszergazda nálunk is klónoz és semmi baja nincs egy gépnek sem. Azt mondja/mondják hogy 2-3 óra alatt kész egy terem, 3-4 külső winchesterrel végigsétál és másnap reggel teljesen tiszta és gyors windowsokat látunk. Bár nem info szakos vagyok, én mint laikus azt mondom, hogy amire nekünk kell, eddig nem volt baj vele és hibátlannak tűnik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!